Икономиката на Германия вероятно се е свила през третото тримесечие

...
Икономиката на Германия вероятно се е свила през третото тримесечие
Коментари Харесай

Германската икономика вероятно се е свила през третото тримесечие

Икономиката на Германия евентуално се е свила през третото тримесечие на фона на спадащо индустриално произвеждане, свиващ се строителен бранш и отслабващо ползване, съобщи немската централна банка Бундесбанк в постоянния си месечен отчет, представен от Ройтерс.

Най-голямата стопанска система в Европа претърпя " техническа криза " в края на предходната и началото на настоящата година, след което означи нулев напредък през второто тримесечие, тъй че ново икономическо стесняване през интервала юли - септември би означавало четири следващи тримесечия с негативен или нулев напредък. Това евентуално ще направи Германия една от най-слабо представящите се в границите на еврозоната, като нейният голям промишлен бранш, който нормално е значим мотор на растежа, се оказва пречка за целия обединен блок през годината.

" Външното търсене на промишлени артикули продължава да е едва. Увеличените разноски за финансиране също понижиха вложенията и това потисна вътрешното търсене, изключително в строителството ", уточни Бундесбанк в последния си отчет.

Докато заетостта остава мощна, представлявайки стопански буфер на фона на нескончаем интервал на уязвимост, банката чака постепенно повишаване на безработицата към края на годината.

В същото време разноските за финансиране се усилиха внезапно през последната година, защото Европейската централна банка подвигна лихвените проценти с най-бързите темпове в своя история, надявайки се да спре високата инфлация. Докато покачванията на лихвените проценти евентуално са завършили на този стадий, централните банкери приготвят публичното мнение лихвите да останат " високи за по-дълго време ", което допуска, че всяко едно начало на развой на понижаване на лихвите евентуално ще бъде отсрочено надалеч в бъдещето.

Централните банкери желаят да се уверят, че инфлационният напън е изцяло липсващ и те би трябвало да видят базовата инфлация да се намалява към целевото равнище от 2 на 100, което обаче може да отнеме много - евентуално до 2025 година

" Основната инфлация евентуално ще остане в Германия малко над 4% в близко бъдеще, основно заради продължаващата мощна възходяща инерция в цените на услугите ", означи Бундесбанк. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР