Икономиката на Германия днес е аналогична на тази през 90-те

...
Икономиката на Германия днес е аналогична на тази през 90-те
Коментари Харесай

Берлин киха, а Европа боледува

Икономиката на Германия през днешния ден е аналогична на тази през 90-те години на предишния век, незабавно след обединяването на Федерална Република Германия и Германска демократична република. „ Според резултатите от второто тримесечие Берлин демонстрира един от най-лошите резултати в еврозоната. В най-голямата стопанска система в Европа стартира застоялост и е на прага на криза “, написа Кристоф Бурдоазо, сътрудник на френския вестник Libération. Той отбелязва, че рецесията визира освен вътрешното търсене, само че и бизнес климата в страната.

„ Нивото на бизнес климата, измервано ежемесечно от Института за стопански проучвания въз основа на данни за 10 000 предприятия, е спаднало до най-ниските равнища през последните две години. Според Асоциацията на немските камари на Търговия и индустрия, всяка шеста компания в страната към този момент е понижила индустриалните си размери заради икономическата рецесия “, написа журналистът.

Бурдоазо стига до извода, че неслучайно немските управляващи се опасяват от всеобщи демонстрации. Той акцентира, че недоволството може да се ускори изключително през есента заради актуализирането на цените за газ.

Ситуацията в Германия провокира безпокойствие измежду останалите членки на Европейски Съюз, защото директно визира техните стопански системи. Той цитира сентенция от 90-те години " Когато Берлин кихне, цяла Европа се разболява ". Бурдоазо означи, че тя блестящо и тъкмо разказва настоящото положение на нещата.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР