Икономическото възстановявано в света се установява трайно, обяви в четвъртък

...
Икономическото възстановявано в света се установява трайно, обяви в четвъртък
Коментари Харесай

Очаква се МВФ да обяви по-оптимистична прогноза за световния растеж

Икономическото възстановявано в света се открива трайно, разгласи в четвъртък своята оценка генералната директорка на Международния валутен фонд Кристин Лагард.

В същото време тя предизвести страните да не престават промените, с цел да затвърдят растежа във времето. След известно малко оттегляне „ се вижда,че международния напредък, толкоз предстоящ, се открива трайно ”, съобщи тя по време на изявление в Харвардския университет.

През юли МВФ предсказа международен растеж от 3,5% през тази година и 3,6% за 2018 година. „ Следващата седмица ние ще публикуваме обновена прогноза при откриването на годишните събрания и тя би трябвало да бъде още по-оптимистична ”, уточни Лагард, само че без да разкрива цифри. Тя акцентира,че близо 75% от страните в света се изправят, „ което значи повече работни места и възстановяване на виталното ниво в доста райони на света ”. В същото време Лагард установи, че „ този напредък не е повсеместен ” и че в някои страни растежът е „ прекомерно слаб ”.

Миналата година в 47 страни брутният вътрешен артикул на гражданин спадна. Тя уточни и „ заканите на хоризонта ” като високото равнище на дълга в доста страни, бързата агресия на заемите в Китай или поемането на прекомерно огромни опасности на финансовите пазари.

„ Трябва да се употребява този миг (на възстановяване) като опция да се създадат нужните промени за дълготраен разцвет ”, добави тя. „ Не би трябвало да пропущаме заради несъобразителност положителното възобновяване ”. Много по-лесно е да се приложат промени, до момента в който стопанската система се усеща добре, съобщи тя.

„ Интуитивно, усеща се, че това има смисъл: по-удобно е да се реформира данъчния кодекс до момента в който нарастват заплатите или да се трансформира трудовото законодателство, когато се реализира съвсем цялостна претовареност ”, сподели Лагард.

Тя предложения страните, в които обществените финанси са здрави като в Германия или Южна Корея да влагат авансово в техните лични пазари, към бедните страни – да сдържат обществения си дълг.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР