Икономическото възстановяване на Великобритания през 2022 г. ще бъде по-бързо

...
Икономическото възстановяване на Великобритания през 2022 г. ще бъде по-бързо
Коментари Харесай

Тук икономиката ще се възстановява най-бързо през 2022 година

Икономическото възобновяване на Англия през 2022 година ще бъде по-бързо от другите страни членки на G7, заяви вестник Daily Telegraph, базирайки се на последните прогнози на международни банки и Международния валутен фонд (МВФ).

Специалистите на американската банка Goldman Sachs предвиждат, че през идната година Брутният вътрешен продукт на Англия ще нарасне с 4,8% при 4,4% във Франция и Италия, 4% в Германия и 3,5% в Съединени американски щати. Британската банка HSBC дава обещание стопански напредък на кралството от 4,7% през 2022 година, спрямо 4,3% в Италия и Канада, 3,8% в Съединени американски щати и 3,5% в Германия. МВФ също чака растеж на английския Брутният вътрешен продукт с 4,7% през 2022 година

Според актуалните прогнози до края на 2021 година Англия ще покаже стопански напредък на равнище от 6,8-7% - повече, в сравнение с в другите страни от G7, като се изключи Франция, където се предвижда същия резултат. Спадът на английската стопанска система през 2020 година е 9,9%, който е по-значителен от този на останалите членове на неофициалния клуб на стопански най-развитите страни. Както отбелязва Daily Telegraph, това частично се дължи на английската процедура за отчитане на приноса към стопанската система на бранша на публичните услуги, до момента в който статистиката в други страни от G7 не отразява въздействието на този бранш в същата степен.

Част от икономистите се приготвят да намалят прогнозите си за растежа на английската стопанска система през идната година поради разпространяването на омикронния вариант на ковид, който стана преобладаващ в страната в средата на декември. Един от най-високите равнища на реваксинация в Европа може да разреши на кралството да избегне въвеждането на тежки ограничаващи ограничения, като в същото време сведе до най-малко икономическите вреди от идната вълна на епидемията.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР