Икономическото въздействие на войната в Украйна е тежко за нейните

...
Икономическото въздействие на войната в Украйна е тежко за нейните
Коментари Харесай

Докато Великобритания си брои стотинките, ние броим жертвите

Икономическото влияние на войната в Украйна е тежко за нейните съдружници, сподели първата дама на страната, само че „ до момента в който британците „ броят стотинки “, украинците „ броят жертвите “.

Според Олена Зеленска ако поддръжката за Украйна е била мощна, рецесията със несъмнено е щяло да бъде по-кратка, като призна, че вижда брачна половинка си рядко, само че си приказват всеки ден.

Попитана какво обръщение има към британците, които са изправени пред внезапно възходящи сметки за сила, частично заради нашествието на Русия в Украйна и въздействието, което има върху международния газ и нефт цени, тя отговори, че схваща обстановката.

„ Но дано ви припомня, че по време на епидемията от коронавируса имаше скокове на цените и Украйна също беше наранена. Цените също порастват в Украйна, само че те също убиват нашите хора. Така че, когато започнете да броите стотинки в банковата си сметка или в джоба си, ние вършим същото и броим нашите жертви “, съобщи тя пред Би Би Си.

Коментарите на първата дама на Украйна следват предлагането на премиера Борис Джонсън по време на посещаване в Киев предишния месец семействата в цяла Европа ще би трябвало да преодолее рецесията с разноските за живот и да „ резервира курса “ с Украйна за противопоставяне на експанзията на Русия. Това, съгласно Зеленска,  е едно от най-трудните тествания във военно време.

В Обединеното кралство инфлацията се предвижда да доближи 42-годишен връх от 13,3% тази година, до момента в който стопанската система се чака да се свие за повече от година.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР