Икономическото чудо на Китай продължава да се забавя и според

...
Икономическото чудо на Китай продължава да се забавя и според
Коментари Харесай

Китайският растеж вече не е най-силен в Азия

Икономическото знамение на Китай продължава да се забавя и съгласно новите оценки на Световната банка растежът на Пекин за първи път от 1990 година няма да е най-силният в Азия. Причините на повърхността са ясни - драконовската политика на държавното управление за нулев Коронавирус и ограниченията, които следват от нея. Огромно въздействие има и срутва на имотния пазар, който заплашва да задълбочи потъването. 

В конкретика - прогнозата на СБ демонстрира, че втората по величина международна стопанска система ще означи растеж през тази година от едвам 2,8%, което е проверка надолу с съвсем 2,5% по отношение на миналата. Миналата година Китай приключи годината с невероятните 8,1% напредък. 

В същото време водещата интернационална институция предвижда по-добро икономическо показване в останалата част от Източна Азия и Тихоокеанския район. Растежът в района, изключвайки Китай, се чака да се форсира през тази година до 5,3% от 2,6% през 2021 година и априлска прогноза за покачване с 4,8%. Това по-добро показване на останалата част на района отвън Китай е вследствие на високите цени на суровините и възобновяване на вътрешното ползване след коронавирусната пандемия. Трябва да се има поради, че Китай образува 86% от икономическото произвеждане на 23-те страни от района, написа БНР. 

" Китай, който беше водач при възобновяване от Covid пандемията и значително подцени отрицателните резултати по време на Делта разновидността на ковид, в този момент заплаща икономическата цена за преодоляване на болестта в нейното най-инфекциозно проявяване (варианта Омикрон) “, разяснява за " Файненшъл таймс " Адития Мату, основен икономист на Световната банка за Източна Азия и Тихия океан.

За 2023 година банката чака възстановяване на китайския напредък до 4,5%, на целия азиатско-тихоокоеански район - до 4,6 на 100, а изключвайки Китай - до 5 на 100.

Китайските ръководещи си бяха сложил цел за напредък на Брутният вътрешен продукт от към 5,5% тази година, което би било най-ниското равнище на икономическа агресия от три десетилетия, само че вероятностите се утежниха доста през последните шест месеца.

Политиката на президента Си Цзинпин за безмилостно угнетяване на коронавирусната пандемия посредством неочаквани локдауни и всеобщи проби ограничи подвижността и подкопа потребителската интензивност, освен това тъкмо когато имотният бранш в Китай, който образува към 30% от икономическата интензивност на азиатска страна, претърпява исторически колапс.

Последната прогноза на основаната във Вашингтон огромна финансова институция следва поредност от други финансови институции, в това число банките Goldman Sachs и Nomura, които към този момент понижиха вероятностите си за китайската стопанска система за идната година. Нарастването на скептицизма се основава на упованията, че Си Цзинпин ще удължи политиката си за нулева Коронавирус и след 2022 година

Много икономисти и анализатори предвидиха, че Пекин ще усили доста ограниченията за стимулиране в отговор на забавящия се стопански напредък, ускорявайки ограниченията за Коронавирус облекчения, с цел да се подтиква потреблението и да помогне за прекъсване на срутва на имотния (жилищния) пазар.

Въпреки това Адития Мату от Световната банка сподели, че до момента в който Китай разполага с " големи амуниции, с цел да обезпечи мощни стопански тласъци “, наподобява, че Пекин е стигнал до заключението, че фискалните тласъци ще бъдат " обезсилени " " от рестриктивните мерки за нулев Covid.

Данните от водещата азиатска стопанска система идват на фона на по-широки опасения, че Си Цзинпин, който би трябвало да си обезпечи невиждан трети мандат като водач на Китайската комунистическа партия идващия месец, погубва икономическата динамичност, почнала в ерата на промените на Дън Сяопин.

Световната банка изрази паника, че забавянето на имотния китайски пазар съставлява бездънен " систематичен " проблем. За да се понижи непосредственият риск от инфектиран резултат от " трусовете " в имотния бранш към останалите елементи на стопанска система, Световната банка счита, че Пекин би трябвало да даде повече ликвидна поддръжка на затруднените бизнесмени и финансови гаранции за довеждане докрай на плановете. В дълготраен проект обаче са нужни фискални промени, с цел да се обезпечат на локалните управляващи източници на доходи отвън продажбите на земя, в това число налог върху парцелите.

Коментари10 коментара
Моля, или се, с цел да участвате в диалога!
 Заглавие
Песента The Gambler е написана от Дон Шлитц през 1976 година И след това е записвана от разнообразни реализатори, в това число Джони Кеш. Кени Роджърс обаче е този, който съумява да направи песента сполучлива и разпознаваема.
20 5 Още КОментари Най-новоПрочети още  Този футболист няма слаб крайник, бие фалов </div>

</article>
<style>
.youtube{
  width:100%;height:500px;
}
@media only screen and (max-width: 600px) {
.youtube {
    height:250px;
  }
}
</style>
<div style=Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР