Икономическият растеж в Субсахарска Африка се очаква да се повиши

...
Икономическият растеж в Субсахарска Африка се очаква да се повиши
Коментари Харесай

Световната банка: Икономическият растеж в Субсахарска Африка не е достатъчен, за да намали бедността

Икономическият напредък в Субсахарска Африка се чака да се увеличи през идните две години, само че това не е задоволително, с цел да докара до доста понижаване на бедността в района. Това предизвести Световната банка в своя най-нов отчет за икономическите вероятности пред Черния континент, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Икономиката на района на Субсахарска Африка се чака да нарасне с 3,4 на 100 през тази година, както и с още 3,8 на 100 през 2025 година, защото намаляващата инфлация подтиква частното ползване. През предходната година районът регистрира стопански напредък от 2,4 на 100.

Много страни на юг от Сахара бяха мощно наранени от резултатите от пандемията от КОВИД-19 и от съветската военна инвазия в Украйна. Тези събития тласнаха инфлацията нагоре, което докара до повишаване на лихвените проценти и до оскъпяване на кредитирането. Сушата и споровете също засегнаха елементи от района, написаха създателите на документа.

" Очаква се растежът в района на Субсахарска Африка да се възвърне, само че възобновяване към момента е нежно ", показаха още специалистите.

" Темпът на икономическа агресия в района остава муден и непълен, с цел да може да окаже забележителен резултат върху намаляването на бедността ", сигнализираха от Световната банка.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР