Икономическите измерения на ситуацията около коронавируса - каква е моментната

...
Икономическите измерения на ситуацията около коронавируса - каква е моментната
Коментари Харесай

Как кризата влияе на малкия бизнес

Икономическите измерения на обстановката към ковид - каква е моментната картина на дребния бизнес.

Диана има сладкарница и дребен завод. Досега месечно продава към 1200 торти. От началото на изключителното състояние досега обаче не е продала нито една.

„ Имаме опция сега, само че това няма да е безпределно, можем да покрием до месец част от заплатите, само че това, в случай че продължи прекомерно дълго, ние няма да успеем да им плащаме “, съобщи Диана Пинджурова.

В началото опитва ексцентрични способи за работа единствено през почивните дни.

На процедура тази сладкарница може да работи, преди дни обаче притежателите й вземат решение да затворят дефинитивно, защото след въведените по-строги ограничения, клиенти не влизат.

Днес витрините са празни.

„ Само си плащаме на хората, заплати, ток и така нататък, и нямаме оборот, задоволителен да покрием всичките си разноски, и надлежно взехме решение, че по-добре е да е затворено ситуацията “, сподели Диана.

Според икономисти навлизането в нова циклична рецесия е било въпрос на време и преди ковид, с идването му обаче бизнесът е подложен в още по-тежко състояние.

„ Трябва да знаем, че банкрутът самичък по себе си не е краят на света, пазарната стопанска система се прочиства посредством банкрути, когато една фабрика банкрутира не е наложително да не бъде преструктурирана и да проработи по различен метод, с нов мениджъмънт може би. В същото време, за жалост, евентуално ще има банкрути на компании, които са в крепко положение “, разяснява икономистът Стоян Панчев.

А тортите от опразнените витрини Дина подарила на лекарите от ВМА.
Заразени* Нови случаи Починали Излекувани България 346 15 8 14 Света 683932 20853 32162 146400 Заразени* Нови Починали България 346 15 8 Света 683932 20853 32162
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР