IKEA обяви, че намалява цените на някои от основните си

...
IKEA обяви, че намалява цените на някои от основните си
Коментари Харесай

IKEA намалява цените заради по-ниските разходи за материали и доставка

IKEA разгласи, че понижава цените на някои от главните си артикули, откакто в края на предходната година те бяха нараснали заради усложнения с веригата за доставки, както и внезапно повишаване на цените на суровините. Йон Абрахамсон Ринг, изпълнителен шеф на Inter IKEA, холдингово сдружение, което има интелектуалната благосъстоятелност на марката, съобщи пред Financial Times, че търговецът е поел повече от 1 милиарда евро от нарастването на разноските, преди да увеличи цените приблизително с 9% в края на предходната година. Той също по този начин добави, че покачването на цените не е било прелестно решение, защото марката се стреми да понижава цените на продуктите си с течение на времето.

" IKEA не е ваксинирана против инфлацията. Но ние се въздържахме от нарастване на цените ", съобщи Йеспер Бродин, изпълнителен шеф на INGKA Holding, холдингово сдружение, притежател на по-голямата част от магазините на IKEA. " Нашият бизнес модел е да се опитваме да понижаваме цените, а не да вършим просто нещо филантропично. Още през лятото започнахме да понижаваме цените в нашите основни продуктови групи ".

IKEA изпитваше усложнения да поддържа някои от най-популярните си артикули в наличност заради проблеми във веригата за доставки. Но компанията, към този момент е натрупала задоволителни наличия от някои основни артикули, с които може да се опита да притегли купувачите в изискванията на рецесия посредством по-ниски цени. В момента INGKA е понижила цените на някои лавици Kallax в Полша с 20%, което е нараснало продажбите с 50%; в Белгия е намалила цените на рафтовете Billy с 10% и е нараснала продажбите с 60%; а в Нидерландия цените на някои артикули за готвене са спаднали с 20%.
Реклама Компании в целия свят бяха съществено наранени от внезапното повишение на разноските за превоз на артикули и цените на суровините, само че през последните месеци се виждат признаци за понижаване на цените.
" Още в този момент виждаме благоприятни условия, в които можем да влагаме посредством съзнателни и мощни ценови вложения. Фокусираме се още повече върху проектирането за ниския ценови сегмент ", съобщи още Ринг, който означи, че такива артикули съставляват половината от продажбите на IKEA.
Рекордни доходи
IKEA регистрира рекордни доходи за фискалната 2022 година, която завърши през август. Постъпленията доближиха 44.6 милиарда $, което е растеж от 6.5%. Според Бродин миналата година е била тестване за IKEA " както в никакъв случай до момента ", защото тя се е справила с шоковете в доставките, войната в Украйна, която докара до закриване на съветския бизнес, осигуряващ 4.5% от продажбите, и с края на пандемията Covid-19.

Inter IKEA съобщи, че купувачите са се върнали в магазините ѝ, както в огромните извънградски магазини, по този начин и в по-малките в центъра, като продажбите са се нараснали с 13%. Продажбите в магазините са нарастнали основно в Европа, където локдауните през фискалната 2021 година са били най-сериозни.
Реклама
Онлайн продажбите на IKEA са спаднали с 10% на годишна база, само че съгласно Ринг това не е проблем, защото те са нарастнали от малко над 5% от общите доходи преди пет години до 22% сега, а спадът през предходната година е бил натурален, защото купувачите в доста страни са могли да пазарят единствено от уеб страницата на търговеца по време на пандемията.
Свързани публикации IKEA влиза и във Велико Търново до края на 2023 година 11 октомври 2022, 16:44 " Айко " стъпва в Пловдив върху 27 дка, които в предишното са били на Стефан Минчев 10 октомври 2022, 13:01 Китайската стопанска система е изправена пред проблеми 26 август 2022, 06:32 Най-големите вериги: Ритейлът е в още по-добра форма след пандемията, пораства с 13% 22 август 2022, 11:04 Вижте още публикации Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията Моите публикации
Тема Ритейл
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР