IKEA (ИКЕА) откри магазин в мол Велико Търново. Поредната инвестиция,

...
IKEA (ИКЕА) откри магазин в мол Велико Търново. Поредната инвестиция,
Коментари Харесай

IKEA откри магазин във Велико Търново и вече има шест обекта в страната

IKEA (ИКЕА) откри магазин в мол " Велико Търново ". Поредната инвестиция, чийто размер компанията не прецизира, разчупва познатия до момента формат големи магазини IKEA надалеч от града, като сходен обект има и в Mall of Sofia.

Магазинът е с 1800 кв.м повърхност и в него се оферират над 1000 артикулa, които могат да бъдат закупени на място - аксесоари за готвене и сервиране, украса, артикули за бебето и детето, за образуване на дома, текстил и други. Потребителите имат достъп и до цялостната гама от мебели и аксесоари, налични онлайн на уеб страницата на IKEA, които могат да бъдат поръчани с разнообразни варианти за доставка до дома или гратис на място в обекта в мола.
Развитието до момента
Първият магазин на ІКЕА в страната бе открит през септември 2011 в столицата. и отвори първия си център за поръчки във Варна. Година по-късно проработи втори център за поръчки - в Бургас, а през 2018 трети - в Пловдив.

Реклама
През септември 2020 във Варна отвори нов магазин ІКЕА, който размени съществуващия център за поръчки. Варненският обект е ситуиран на три равнища в Delta Planet Mall, а посетителите избират от над 3500 продукта, които са налични за взимане на място.

През юни 2021 веригата, като прибави към към този момент съществуващите 2100 квадратни метра повърхност нови 360 кв.м. А през септември на бул. " Стамболийски ". Той е paзпoлoжeн въpxy 1200 ĸв.м плoщ и в него се оферират над 1000 продукта - аксесоари за готвене и сервиране, украса, спално долни дрехи, детски артикули и други, както и шведски храни. В обекта има мострена зала за кухни и дрешници, като се предлага подпомагане за проектирането им.

Веригата има и мобилни хъбове в Плевен, Благоевград, Хасково и Стара Загора, посредством които се получават поръчки от онлайн магазина.
22 % растеж
Продажбите на IKEA в България за каталожната 2023 (от септември 2022 до август на настоящата година) надвишават 153.3 млн. лева, което е растеж с 22% по отношение на каталожната 2022 и 27% по отношение на 2021,
Реклама
Сред най-новите вложения на компанията в България са мобилното приложение 2-в-1 за извършване на покупки онлайн и в магазина; увеличеният брой каси на самообслужване; въвеждането на технология Chat GPT - чатбот разработка, в съдействие с Microsoft. Компанията влага и в доставки единствено с електрически коли в столицата.

IKEA е учредена в Швеция през 1943 година Компанията влиза на българския пазар през 2011 година посредством българското сдружение на Housemarket S.A, част от Fourlis Group, която по силата на франчайз контракт държи правата за комерсиална активност под марката IKEA за Гърция Кипър и България и ръководи 20 магазина на IKEA с разнообразни размери и формати в трите страни.

Ритейл бизнесът на IKEA се ръководи посредством франчайз система с франчайзополучатели, които имат право да оферират и продават продуктовата гама на шведската верига в границите на избрани географски територии. Inter IKEA Systems B.V. е притежател на концепцията IKEA и международен франчайзодател, а 12 разнообразни групи компании имат право да имат и ръководят канали за продажба на IKEA съгласно франчайз споразуменията.
Източник: IKEA Bulgaria Източник: IKEA Bulgaria
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР