Играещата с уайлд кард Мария Шарапова отпадна от Откритото първенство

...
Играещата с уайлд кард Мария Шарапова отпадна от Откритото първенство
Коментари Харесай

Американската приказка на Мария Шарапова приключи

Играещата с уайлд кард Мария Шарапова отпадна от Откритото състезание на Съединени американски щати по тенис, откакто позволи поврат против латвийката Анастасия Севастова за 7:5, 4:6, 2:6.

Носителката на 5 трофеи от Големия шлем не беше играла на състезание от подобен сан януари 2016 година в Австралия. След това рускинята изтърпя наказване за приложимост на мелдоний, а по пътя ѝ до Ню Йорк я предследваха и голям брой травми. Откритото състезание на Съединени американски щати беше едвам петият ѝ шампионат след завръщането на корта.

Шарапова, която е шампионка в конкуренцията от 2006 година стартира чудесно и завоюва четири от първите пет гейма, реализирайки пробив в четвъртия. Тя обаче загуби целия си задатък и резултатът беше подравнен при 4:4. Все отново рускинята завоюва идващите си две подавания, а при 6:5 направи съдбоносен втори пробив, с цел да завоюва първата част.

Шарапова имаше късмет за ранен пробив във втория сет, само че Севастова се избави - 1:1. Още в идващия гейм латвийката на собствен ред получи опция да пробие и не я пропусна, след което затвърди преимуществото си за 3:1 и това беше задоволително за равнене на резултата.

В решителната трета част латвийката поведе с 3:0 след два пробива в първите две подавания на съперничката. Шарапова върна единия, след което понижи до 2:3. Това обаче беше всичко, което петкратната шампионка в Големия шлем съумя да направи до края на дуела.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР