Играчът на Пари Сен Жермен Маркиньос бе отличен със специална

...
Играчът на Пари Сен Жермен Маркиньос бе отличен със специална
Коментари Харесай

Маркиньос бе отличен от ПСЖ за рекорда си от 436 мача с фланелката на парижани

Играчът на Пари Сен Жермен Маркиньос бе отличен със специфична премия по случай своя мач номер 436 с фланелката на парижани. Бразлицът надмина върха за брой изиграни мачове, държан преди този момент от Жан-Марк Пилорже по време на първия четвъртфинален мач против Барселона от Шампионската лига.

Церемонията обаче бе отсрочена за неделя, след триумфа на ПСЖ над Олимпик Лион с 4:1 в мача от 30-ия кръг във френската Лига 1.



Парижани избраха да почетат Маркиньос по-късно, с цел да останат фокусирани върху мачовете от Шампионската лига с каталунския отбор и това се случи точно след скъпия триумф над Олимпик Лион нощес. Пет мача преди края на шампионата, първенците имат задатък от 11 точки пред Монако на върха.

За 11 години с фланелката на парижани, Маркиньос има извоювани 28 трофея. В края на предишния сезон от клуба удължиха контракта му до 2028 година.

След като получи премията си, 29-годишният бразилец повдигна настроението на почитателите, останали по трибуните. Голямата цел на тима в остатъка от сезона е да победи освен в Лига 1, само че и да завоюва златен требъл, прибавяйки към клубната витрина трофея от Шампионската лига, както и Купата на Франция, където на финала ПСЖ ще срещне точно Олимпик Лион.

Малко след края на мача играчите на парижани и треньорът Луис Енрике, облечени с фланелки с лика на Маркиньос, образуваха почетен часовой, а президентът на клуба Ал-Келаифи му връчи приз във формата на Айфеловата кула. Капитанът бе поздравен с овациите от страна на публиката, съпроводен от брачната половинка си Карол, трите си деца, брат си и татко си.

„ Това е доста огромна страст за мен и голяма горделивост да държа в ръцете си този трофей ", сподели Маркиньос, не пропускайки да благодари на президента Ал-Хелаифи, на съотборниците си, на другите си треньори през годините, само че също и на Жан-Марк Пилорже, притежател на предходния връх от 435 мача.

„ ПСЖ е моят живот. Обещавам да спечелим шампионата, Купата на Франция и Шампионската лига ", сподели бразилецът по време на речта си, предизвиквайки еуфория по трибуните.

Пари Сен Жермен открива присъединяване си на полуфиналите в Шампионската лига против Борусия Дортмунд на 1 май, реваншът е седмица по-късно.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,

Гледайте НА ЖИВО спорт гратис на:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР