Игра на карти в Свети Влас едва не завърши с

...
Игра на карти в Свети Влас едва не завърши с
Коментари Харесай

Игра на карти едва не завърши с извадено око

Игра на карти в Свети Влас едвам не приключи с извадено око, научи Burgas24.bg .

По време на съвещание на Районен съд  - Несебър на 19 април нарушителят с букви П. П. признава, че е псувал и протегнал ръка да удари неговият конкурент в игра на карти -  И. М. Но споделя, че това било в отговор на други псувни и обиди, които последният му е отправил при кавга,  възникнала сред тях след привършване на играта. Според него това били напълно нормално счепкване сред двама души.

От събраните по делото писмени и гласни доказателства излиза наяве, че на  28 февруари към 17.00 часа, след края на работния ден четирима  приятели посетили заведение, намиращо се в центъра на град Свети Влас.  Четиримата играли карти до към 21.30 часа, през което време всеки от тях е консумирал друг тип алкохол. След   приключването на играта нападнатият и нападателят  започнали да спорят. Спорът сред двама последователно е минал в разгорещена кавга, която ескалирала последователно  - двамата се псували и обиждали взаимно, отправяли са си и закани. П. П.  решил в един миг да се саморазправя, даже подхванал и физическо посягане по отношение на И.М., само че е бил спрян от очевидеца Б.К.. Последният извадил  И.М. отвън заведението. През това време пред вратата на заведението спрял автомобил, от който слязла брачната половинка му, с цел да го прибира. Вече на открито П.П. съумял му нанесе няколко удара с плесници, макар че очевидецът Б.К. към момента е бил сред тях, само че не е съумял да предотврати това. При един от ударите П.П. е бръкнал в окото на бития, а двамата траяли да се наскърбяват и заканват и пред заведението в наличието на брачната половинка на първия и намиращото се в автомобила негово дете. Б. К. се отказал в един миг да продължава да се намесва и да ги разтървава. Разправията сред двамата била прекратена откакто и по настояванията на пристигналата на място брачна половинка същият влезнал в автомобила и са потеглили с него.

Побойникът се върнал в заведението и  продължил да пие. През това време И.М.  посетил УМБАЛ Бургас АД за обзор. Лигавицата на дясното му око  е била зечервена, имал е кръвоизлив върху склерата, най-концентриран в долния й полюс. Не са били видяни травматични промени отвън окото.  На идващия ден 1 март мъжът се снабдил със съдебномедицинско уверение. Там е  отразеното   кръвонасядане по дясна конюнктива с болежка в дясно око, замъглено зрение с дясно око. В удостоверението е посочено също, че получените пострадвания отговорят да са осъществени по време и метод, както оповестява потърпевшият, от действието на твърди тъпи предмети, каквито могат да бъдат ударите, нанесени с човешки ръце.  

На 15 март 2023г. е формиран полицейски протокол, с който П.П. е бил предизвестен да не насочва обиди, закани и закани към И. М. и да не се саморазправя физически с него. Едва на 19 април 2023г. му е бил формиран и връчен акт за констатиране на дребно безчинство за случая от 28 февруари.

На своето съвещание от 19 апарил съдът признава П.П. за невиновен, в това, че на 28 февруари   извършил непристойна демонстрация, изразяваща се в приложимост на хули и псувни на публично място по време на счепкване и нанасяне на удари на И. П. М., заради което и на съображение чл.6, ал.1, б. “в “ от УБДХ го Оправда по формирания акт за определяне на дребно безчинство от 19 април 2023г.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР