Игор Терехов заяви, че Русия е сменила тактиката, за да

...
Игор Терехов заяви, че Русия е сменила тактиката, за да
Коментари Харесай

Харков рискува да се превърне във втори Алепо, заяви кметът на гр...

Игор Терехов съобщи, че Русия е сменила тактиката, с цел да се, като обстрелва жилищни региони, в които хората изпитват непланирани спирания на електрозахранването за часове.

Кметът на втория украински град съобщи, че, който сега е спрян в Конгреса, е от " решаващо значение за нас " и прикани Запада да се концентрира още веднъж върху двугодишната война.

" Нуждаем се от тази поддръжка, с цел да не допуснем Харков да се трансформира във втори Алепо ", сподели Терехов, визирайки сирийския град, тежко бомбардиран от съветските и сирийските държавни сили в разгара на гражданската война в страната преди десетилетие, съобщи " The Guardian ".

На 22 март съветските офанзиви унищожиха електроцентрала в източния завършек на града, както и всички нейни подстанции; седмица по-късно публични лица признаха, че втора централа, на 50 км. югоизточно от града, е била ликвидирана при същата офанзива.

Електрозахранването в града, който се намира на към 50 км. от съветската граница, беше прекратено след следващата бомбардировка тази седмица, което докара до малко прекъсване на метрото. Жителите обявиха, че в центъра на града нормално има няколко часа зареждане дневно, макар че в покрайнините ситуацията е по-добро.

Децата се образоват онлайн или в незаконни учебни заведения за своя лична сигурност. Водоснабдяването продължава, само че Терехов съобщи, че има опасения, че съветските военни могат да преминат към атакуване на газоразпределението, откакто предходната седмица бяха атакувани складове в западната част на страната.

Украинските водачи започнаха да се обръщат към западните страни с молба за подаяние на системи за противовъздушна защита, които се изостриха от военната поддръжка на Съединени американски щати и Обединеното кралство за Израел през уикенда, когато той обезврежда въздушна офанзива от Иран.

Президентът Володимир Зеленски съобщи, че отбранителните дейности на съдружниците " демонстрират какъв брой дейно може да бъде единството в отбраната против терора, когато то се основава на задоволителна политическа воля " - преди да направи съпоставяне с Украйна.

Използваните от Русия ирански безпилотни летателни апарати Шахед " звучат идентично с тези над Близкия изток ", сподели той. " Въздействието на балистичните ракети, в случай че не бъдат прехванати, е едно и също на всички места ".

Украинският водач заключи: " Европейското небе от дълго време можеше да получи същото равнище на отбрана, в случай че Украйна беше получила сходна цялостна поддръжка от сътрудниците си за прихващане на безпилотни самолети и ракети ".

, когато две ракети удариха покрай негоден търговски център на околовръстния път северно от града малко след среднощ на 6 април, оставяйки след себе си кратери с дълбочина 4 метра и военни парчета наоколо до жилищен регион.

72-годишната Нина Михайловна, която живее наоколо, споделя, че шокът от удара " вдигнал леглото ѝ във въздуха " и бил последван от към 90 минути вторични детонации - най-сериозните, които е претърпяла по време на войната.

Малко поданици са напуснали града, откогато Русия ускори бомбардировките си при започване на годината, и Харков остава многолюден метрополис с оживени заведения за хранене и кафенета, а някои предприятия процъфтяват макар опасността.

39-годишният Олексий Евсюков и 30-годишната Виктория Вареникова ръководят фабриката за облекла в жилищен квартал и от началото на спора са конфигурирали на покрива слънчеви панели на стойност 20 000 $. Добавките обезпечават задоволително електричество за зареждане на шевните машини на 10-те чиновници, работещи долу в постройката от руската ера, която е в развой на повсеместен ремонт.

" Предвиждахме, че тази зима може да има спирания на електрозахранването от офанзиви против енергийната инфраструктура ", споделя Евсюков. " Разгледахме решения и взехме решение, че дизелов генератор не е подобаващ, безценен е и не е доста екологичен, по тази причина поръчахме слънчевите панели предходната година ".

Новоинсталирана енергийна банка съхранява задоволително електрическа енергия за два дни, в случай че панелите не могат да я генерират, а геотермална помпа поддържа топлината в постройката, с цел да се избегне потребността от газ. По този метод фабриката е самодостатъчна, което може да се окаже належащо, защото притежателите чакат най-малко още две години война.

Тяхната компания създава дамско облекло за плуване и фитнес за маркови компании в Украйна и, както споделят съпрузите, продажбите са нарастнали, макар че стоките могат да се смятат за разкош по време на война. След като ремонтът на фабриката е съвсем приключен, Евсюков споделя, че възнамеряват да удвоят почти работната мощ.

Скоро след началото на войната Вареникова открива, че е бременна. Синът им Макс към този момент е на една година и тя показва вяра, че войната може да свърши, когато той ще е подготвен за учебно заведение. " Искам той да върви в обикновено учебно заведение, а не в подземно учебно заведение, не в учебно заведение в метрото, не в онлайн учебно заведение ".

Не всички обаче са толкоз оптимистично настроени. Една от служителките на компанията, Любов, съобщи, че възнамерява да напусне дома си в Харков и да се реалокира в Централна Украйна най-малко за месец, с цел да обезпечи по-спокойна среда за двете си дъщери, които могат да продължат да посещават уроци отдалечено.

Руските бомбардировки са станали " доста по-чести, доста по-чести ", споделя Любов. Цялостната офанзива на 22 март е била " доста, доста страшна и шумна " и " офанзивите могат да станат денем или през нощта, във всяка част на града ".

Любов не пожела да бъде сниман или да уточни фамилия, което може би отразява терзанието, че не желае да бъде разпознат като човек, който напуща града. " Трябваше да свикнем с всичко, желае ми се да не се постановяваше. Имаме захранващи банки, имаме ресурси от храна, само че желаеме това да свърши скоро. Просто желаеме да живеем. "

 

Дан Сабаг,. Преводът и заглавието са на ФрогНюз.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР