Ига Швьонтек намери място в четвъртфиналната фаза на турнира в

...
Ига Швьонтек намери място в четвъртфиналната фаза на турнира в
Коментари Харесай

Швьонтек продължава защитата на титлата в Рим

Ига Швьонтек откри място в четвъртфиналната фаза на шампионата в Рим, откакто победи Дона Векич с 6-3, 6-4 за малко над час и половина игра.

Световната номер 1 и шампионка от последните две издания в италианската столица поведе с пробив в откриващия сет, който обаче след това бе върнат от хърватката за 3-4. Още в идващото си подаване обаче 21-та в схемата инкасира нов брейк, а по-късно полската й съперничка не сбърка, с цел да дръпне в резултата.

Във втория сет двете преобладаваха на сервис в първите осем гейма, преди Швьонтек да дочака своя момент и да направи пробив. Лидерката в ранглистата при дамите обаче имаше усложнения при завършването на нещата в своя изгода, като трябваше да избавя две точки за връщане на брейка, само че в последна сметка се оправи, с цел да си обезпечи присъединяване в последните осем на конкуренцията.

Там нейна съперничка ще бъде финалистката от Аустрелиън Оупън и шампионка на Индиан Уелс Елена Рибакина. Седмата сложена казахстанка в профил в предходния кръг някогашната вицешампионка от Ролан Гарос Маркета Вондрушова.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР