Ига Швьонтек изпрати една незабравима 2022-ра година, по време на

...
Ига Швьонтек изпрати една незабравима 2022-ра година, по време на
Коментари Харесай

Нова крачка по пътя към титлата: Швьонтек разгроми световната №84 за втори успех на АО

Ига Швьонтек изпрати една незабравима 2022-ра година, по време на която се трансформира в безспорен доминант на женската сцена, удостоверение за което са общо 8-те ѝ трофеи, две от които пристигнаха в конкуренциите от Големия шлем - Ролан Гарос и US Open, както и серията ѝ от 37 следващи победи. Всичко това повиши доста упованията към полякинята за новия сезон, който международната номер едно стартира повече от уместно в " мейджър " шампионатите и през днешния ден записа втората си победа на Откритото състезание на Австралия, надделявайки над Камила Осорио Серано за час и 25 минути на корта - 6:2 6:3. С този си успех 3-кратната шампионка от Шлема се трансформира в първата тенисистка, която намира място в третия кръг на надпреварата, където чака да срещне една всред Кристина Букса и Бианка Андрееску.

Двубоят започва с ясно изразено предимство за фаворитката, която в типичния си жанр демонстрираше вариативност сред оръжията в богатия си тенис репертоар, като нивото ѝ се оказа прекомерно висока топка за колумбийката и Ига излезе напред с два пробива задатък. В този миг последва прочут спад в представянето на начален удар за полуфиналистката от миналогодишното издание на шампионата, която съобщи сервиса си на два пъти, само че в същото време съумя да отмъкне съперниковите подавания и закономерно причисли откриващия сет към сметката си.

Началото на втората част се оказа надалеч по-обнадеждаващо за международната номер 84, която първи доближи до брейкбол, а след това съумя за първи път в срещата да завоюва началния си удар, като по всичко личеше, че Осорио Серано има още какво да каже в мача. Разликата в тази ситуация обаче беше, че от другата страна на мрежата стоеше най-хубавата тенисистка на планетата, която нито за момент не се поколеба в дейностите си на корта и наложи своята доминация, като до края на конфликта завоюва пет от идващите седем гейма и се поздрави с разгромната победа.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР