Идеята за създаване на Градска художествена галерия битува из пространството

...
Идеята за създаване на Градска художествена галерия битува из пространството
Коментари Харесай

Създават Градска художествена галерия в Асеновград

Идеята за основаване на Градска художествена изложба битува из пространството в Асеновград от доста години. Назад във времето са обсъждани доста разновидности за място. Сред тях са някогашната дискотека до Народно читалище " Родолюбие ", Старата община, в която към сегашния миг се обитава Туристическият информативен център, Старинно учебно заведение " Свети Георги " и други. Често тези здания се употребяват за разполагане на краткотрайни експозиции. Всички те, обаче, по една или друга основателна причина, не са се осъществили, като непрекъсната изложба.
Гражданската самодейност " Станимашка фотографчийница насочи предложение до градската администрация художествена изложба да бъде основана в част от някогашните хотел " Руен " и ресторант " Москва ". " Приветствам тази концепция и към този момент сме подхванали дейности за нейната реализация. Като първа стъпка сме заложили 8 000 лв. в Инвестиционната стратегия на Асеновград за основаване на абстрактен план, а юристите ни работят по правене на нужните промени в някои наредби " , сподели пред медии кметът на града лекар Емил Караиванов. Тук казусът е, че дворът на някогашния ресторант " Москва " е възложен за прилагане на общинския Инспекторат. Поради това, той би трябвало да се извади от неговия фонд.
Караиванов добави, че защото постройката попада в групови монументи на културата, още веднъж ще се наложи да се " влезе в една тромава процедура с Националния институт за недвижимо културно завещание ". Като друга спънка за реализация на плана, за която градоначалникът съобщи, че не е непреодолима, е конкретизиране на договорите с наемателите на постройката.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР