Идеята за създаване на Единен демократически съюз представи пред медиите

...
Идеята за създаване на Единен демократически съюз представи пред медиите
Коментари Харесай

Николай Ненчев представи идеята за Единен демократически съюз

Идеята за основаване на Единен демократически съюз показа пред медиите в Плевен ръководителят на Български земеделски народен съюз и някогашен министър на защитата, Николай Ненче в. Той изясни, че неговото предложение включва осъществяване на вътрешносъюзни избори за избиране на претенденти за идните избори за Европейски парламент.
 
 Nikolaj Nen4ev dariknews.archive

„ Идеята е, всяка една от политическите сили, решили да вземат участие в Единния демократически съюз да излъчи избран брой свои регистрирани членове с заплатен членски импорт.

Ако предположим, че сме 5 политически партии и всяка показа по 2000 свои членове, това прави 10 000 индивида , които да дефинират водача на този съюз и след образуване на вътрешносъюзни избори да се дефинират претендентите за евродепутати.

Идеята ни е всеки, който има предпочитание и който е вписан да може да гласоподава по електронен път - посредством телефона си, както за ръководител, по този начин и за подредбата на претендентите за евродепутати, като включително ще дадем доста огромна квота на нашите сънародници, които живеят отвън България, и несъмнено свободно за всеки, който е репресиран от комунистическия режим и не е бил клеветник на службите за сигурност “.-->
 Nikolaj Nen4ev dariknews.archive
Лидерът на Български земеделски народен съюз Николай Ненчев изрази страдание, че досега не е стартират деен разговор с сътрудниците от демократичните партии в България. „ Много мощно сме обезпокоени, защото времето напредва още повече, че политическата обстановка в страната е такава - липса на устойчивос т, тежка съвсем ежедневна политическа рецесия с доста мощни вътрешни несъгласия в ръководещата коалиция, Народното събрание е в непрестанен цикъл на борба, на липса на кворум.

Ако до края на месец декември не получим позитивен отговор за започване на диалози, ще го приемем като отвод от опцията да бъдем дружно на едни последващи избори и ще приемем това като липса на воля за създаване на един мощен Демократичен център, тъй като моето разбиране е, че тази демократична общественост не би трябвало да си слага за цел просто да вкара един народен представител в в Европарламента или да прескочи изборната преграда и да имаме просто група.

България има потребност от мощна демократична общественост, к оято да ръководи страната и наш главен приоритет е да създадем още едно изпитание , тъй като Български земеделски народен съюз е естественият притежател на тази ценностна система “, сподели още Николай Ненчев.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР