„Идеята за политика на Бойко Борисов винаги е била като

...
„Идеята за политика на Бойко Борисов винаги е била като
Коментари Харесай

Адв. Хаджигенов пред ФАКТИ: Ако ни затворят наистина, следват гладните бунтове

„ Идеята за политика на Бойко Борисов постоянно е била като вентилаторна перка – това, което е годно в този момент след три секунди към този момент не е годно. Какво ще стане до петък никой не знае, той самият още няма визия какво ще стане. Ако би трябвало да предсказвам, бих предположил, че това е някакъв тип лакмус. Натърти, както нормално, здравният министър начело да отнесе каквото има и ще тестват реакциите на обществото, което е образец за тотално политическо малоумие”.

Това сподели юрист Николай Хаджигенов във връзка новите противоепидемични ограничения, които следва да влязат в действие от петък пред Лили Маринкова в студиото на ФАКТИ .

“На 1 ноември ние предвидихме каква ще е обстановката. Една от аргументите, които артикулирахме тогава беше, че стопираме митинга поради обстановката с ковид. Факт беше, че Борисов поради митингите не наложи навреме затваряне на избрани елементи на стопанската система. Основна причина бяха митингите - него го е боязън. Друга причина, съгласно мен, е чисто финансова - петте милиарда, които изтеглиха като заем ги раздадоха и, както виждате, няма даже на обичаните му пазванти да вдигнат заплатите”, сподели още той.

“Налице е политическа управническа импотентност в ГЕРБ. Тук няма нито една смислена мярка. Дай ще затворим някак непринудено и в случай че може да не гласуваме през Народното събрание, тъй като в случай че мине като закон - както би трябвало да бъде и беше предния път, трябват тласъци. Трябва да се спре данъчният часовник, кредитния часовник. Трябва да се дадат пари. А в този момент това ще устрои единствено другата обичана част на Бойко Борисов - тези близо 400 хиляди души на бюджетна прехрана, които по този начин или другояче не вършат нищо свястно. Сега те ще си стоят у дома и ще имат добре платена отпуска”, сподели юристът.

“От един месец ефикасен локдаун на стопанската система ще ѝ трябват най-малко две години да се възвърне, което няма по какъв начин да стане. Затова той в този момент е в ситуацията на малко бременна жена - хем по този начин, хем другояче, хем, в случай че може нещо друго. Борисов си отива по този начин или другояче. Видно е, че той не може да се оправи с нищо. Аз мога да дам един обикновен образец за ефикасна помощ на бизнеса, хем аз съм безпределно надалеч от стопанската система, бидейки углавен юрист. Ако бяха обединили фискалните години 2019 и 2020 година, това би било добре за бизнеса. Ще могат да си върнат част от налозите, загубите ще могат да бъдат насъбрани за последващи години, а в този момент компаниите дължат предплатени налози на база резултата си от предходната година. Да, само че предходната година беше добра, а тази е злополука. Както виждате, в Министерски съвет няма концепция от мислене. Въобще не се пробват да мислят по нито една тема”, добави юрист Хаджигенов.

“Ние сме в средата на филантропична рецесия. Забравете епидемиологичната рецесия. Хуманитарна рецесия. Аз отхвърлят да влизам в полемика тази хрема дали убива задоволително дейно или не, тъй като няма значение. Гладът убива 100% несъмнено. Борисов и ГЕРБ по този начин или другояче в никакъв случай не са разбирали от стопанска система, от финанси, от нещата, които движат бизнеса. На него визията му е да транзитираме газ по едни тръби, които минават оттук-оттам, да строим “Белене”, тъй като ще вземем едни милиарди, само че какво ще го вършим това “Белене” никой няма визия и асфалта, несъмнено. Гледал е, допускам, руски филми от войната - това са концепциите на Хитлер”, безапелационен беше той.

“Сега този локдаун, който ние сами би трябвало да си наложим, в действителност ще ликвидира дефинитивно страната. Тоест ще има след Бойко и потоп - това е обстановката в момента”, сподели той.

Относно анализът на Венецианската комисия за плана на ГЕРБ за нова Конституция, юрист Хаджигенов сподели: “Откакто сме в Европейски Съюз най-малко един път в годината има рецензии, които са едни и същи. Те не са се трансформирали за 11 години. Единственото нещо, което се трансформира е, че най-сетне в Брюксел схванаха, че Балканските страни, съответно България и изключително Бойко Борисов грам не схваща от естествен изкусен брюкселски език. те, всякога, когато излязат рецензиите, споделят: “Ей, супер сме, вижте какъв брой доста ни хвалят”. Боже, ние един и същи текст ли четем? Единственото нещо, което направиха е, че просто смениха тона. Иначе рецензиите действително са едни и същи, нищо не се е трансформирало за 11 години с изключение на лъжите на Борисов. Преди Брюксел си даваше тип, че му има вяра. Сега към този момент не вършат и това”.

“Нека да си кажем нещата не на брюкселски език, а на чист български. Предложението за нова Конституция на ГЕРБ и на някогашния - популярност Богу, правосъден министър е откровена тъпота. Там няма нищо свястно, там няма каквато и да е била концепция. Въобще не стигам до публичното разискване, което явно го няма”, добави той.

“Те (ГЕРБ) схващат само от принуждение. Става нещо - това ще го решим с принуждение. Става нещо други - и това ще го решим с принуждение. Не се случва нищо - и това ще го решим с принуждение. Тук тези локдауни са тъкмо същия образец. Всичко ще решим с принуждение. Да, само че малко мисъл не може ли вкараме? Те няма по какъв начин да вкарат, на мен ми е ясно това. Затова във властта би трябвало да има умни хора”, счита юрист Хаджигенов.

“Гледайки народът по какъв начин се вълнува с тези ограничения, гледайки това, което се случва в чужбина - примерно англичаните подвигат локдауна след още една седмица. Там нищо не се промени след локдауна. Абсолютно нищо”, безапелационен беше той.

“Тези ограничения нямат задоволителна ефективност”, счита юрист Хаджигенов. “Ако бяха подхванати октомври месец, когато им беше времето, може би щяха да имат някакъв резултат. Сега от тях няма никакъв смисъл. Хората се вълнуват, мощно се вълнуват, тъй като те знаят най-добре, че от апетит ще умрат. Ако ни затворят в действителност, следват гладните протести. Това не е мъчно да се планува, а от гладните протести Борисов към този момент няма спасение” добави той.

Относно това дали Борисов ще получи някакви гаранции за непреследване след слизането си от власт, дали те биха могли да дойдат от социалистите, Хаджигенов разяснява: “Социалистите, а и освен, всички политици, които са били във властта през последните 30 години у нас имат трайна процедура на омерта - никой от тях не закача падналия, този преди тях с концепцията, че в миналото те ще слязат от властта и не биха желали да бъдат закачани”.”Не бих се учудил социалистите да продължат тази игра, само че ние - жителите, няма да ги оставим. Това би трябвало да завърши и ще завърши. По един или по различен метод, ще му сложим края. Не може да крадеш от личния си народ, да го насилваш и след това да отидеш на Кайманите да си живееш живота”, добави той.

Относно аудиозаписите и фотосите на Борисов, Хаджигенов сподели: “Той е кукла на конци. Това, че го заплашват, значи, че го командват. Това от ден първи е било е било по този начин. Той няма задоволително разсъдък да си поръча баничка с боза, камо ли да ръководи държава”.

“Божков сподели: “Аз съм плащал десетки, евентуално стотици милиони непосредствено на държавното управление на Борисов”. Ето един човек, който извърши признание за извънредно тежко закононарушение. Уличи себе си непосредствено. Можем да се обзаложим, че надалеч не е единствения. Всеки, до който се е докоснал Бойко Борисов, му дължи сред ⅓ и 50%”, сподели още той.

“В момента, в който той слезе от властта, всичките тези хора ще му потърсят сметка. Оставете олигарсите и всичките тези, от които той е крал и е мачкал, само че какво вършим с жителите. Всички тези, на които взе хляба, тези, които намачка, тези, които 11 години прави на маймуни. Трябва да го е боязън от личния си народ”, счита юрист Хаджигенов.

На въпроса дали той към момента счита, че жителите са способни да родят солидна опозиция, той отговори: “Ние го направихме”, и отхвърли на митингите да са били само хора, които живеят и учат в чужбина.

По мотив идващите избори, юрист Хаджигенов сподели, че няма срещу да бъдат и след март. “ГЕРБ ще са се самоубили сполучливо окончателно”, сподели той.

“Ние от Отровното трио от дълго време твърдим, че държавното управление на Борисов убива. До скоро единствено индиректно можеше да го твърдим, в този момент е директно. Те убиват безусловно личния си народ”, сподели той във връзка положението на опазването на здравето.

“Той (Борисов) в този момент убива с всичките си тези дейности (...) Купихме за не-знам-си-колко милиарда самолети, които ще са подготвени 2027 година, които от чисто военно стратегическа позиция са задоволителни единствено за война с Македония, в същото време в цялата страна имаме три или четири реанимационни коли за спешна помощ, нито един въздушен превоз медицински, цялостен безпорядък, в която и болница да влезете отвън частните е тотална кочина, разпад, само че ще си имаме самолети 2027 година вероятно. А тези милиарди са може би 100 реанимационни коли за спешна помощ, 5 хеликоптера, 10 самолета плюс условия в лечебните заведения, плюс лекарства”, добави юристът.

В края на диалога юрист Хаджигенов сподели, че ръководещите ги е боязън да вземат сложни решения. “Всеки един, който откри своя метод да стачкува задоволително дейно, не просто да бучи заран в кафето, е просто отлично. Всеки един от на всяка една колегия е задоволителен да смъкна Борисов”, сподели той във връзка една всеобща лекарска оставка.

Целия диалог можете да изгледате във видеото:



Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР