Идеята за подземно преминаване под жп гара Пловдив е съществувала

...
Идеята за подземно преминаване под жп гара Пловдив е съществувала
Коментари Харесай

ВИДЕО Пробивът под гарата планиран още преди демокрацията

Идеята за подземно прекосяване под жп гара Пловдив е съществувала още преди началото на демокрацията и е предвиждала да свързва бул. „ Руски “ с бул. „ Македония “. И въпреки тя да е залегнала в Общия организационен проект (ОУП) на града още през 1968 година, то реализацията му започва чак през 2021 година Така най-сетне ще се осъществя най-бързата връзка от центъра на града до квартал „ Южен ", като тя ще може да се употребява и от идващите от Родопската яка.

Проектантското решение е тунелът да бъде дълъг над 700 метра. Трасето ще е с две местни платна към бул. „ В. Априлов “, които ще са по 135 м. По протежението на оборудването са планувани две спирки на градския превоз. Те са съобразени с потребностите на хората в неравностойно състояние - ще има тактилни линии и асансьорен достъп.

Вижте по какъв начин ще се строи пробивът под гарата

Свързани вести Затварят едната лента на бул. "Христо Ботев " поради пробива под гарата ВИДЕО Започва строителството на пробива под жп гарата ВИДЕО Ало, Общината! Може ли някой да каже цялата истина за пробива под гарата? Арх. Димитър Ахрянов: Тунелът под гарата ще обезпечи бърза и комфортна връзка на регион "Южен " с центъра
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР