Идеята нова камбана да звучи в храма Свети Великомъченик Георги

...
Идеята нова камбана да звучи в храма Свети Великомъченик Георги
Коментари Харесай

Успешен край: Храмът в Ивайло вече е с нова камбана

Идеята нова камбана да звучи в храма „ Свети Великомъченик Георги Победоносец " в село Ивайло към този момент е осъществена, заяви уредникът на сполучливата акция Георги Иванов. Той насочи благодарности към всички негови другари и познати от близо и надалеч и на жителите на село Ивайло, които поддържаха самодейността му и подариха средства.

Заслуга за построяването на новата структура и упованието на камбаните имат духовник Максим Ничев, Ненчо Благов, Димитър Пенчев, както и изработилият камбаната инж. Виктор Лимонов.

Инициаторът на набирателната акция посочи, че предстоят още малко довършителни действия по окачването, които ще се осъществят. Той пожела на жителите на селото новата и остарялата им камбани да бият повече по радостни мотиви, по опция да не бият по тъжни и в никакъв случай да не бият за злополучие и война.

Както беше заречен, Георги Иванов показа и обстоен доклад за събраните средства за закупуване на нова камбана и ремонт на структурата за окачване на камбаните на храма в село Ивайло.

Кампанията публично завърши на 5 февруари тази година, като бяха събрани 3594 лв. от доброволни дарения.

От края на акцията доникъде на тази седмица са закупени материали, нужни за замяна на остарялата структура и създаване на нова и за отливане на нова камбана. Тя е с тегло 80 кг, с тонов строй " до " на първа октава.

След приспадане на разноските остават 450 лв. неизразходвани дарения, които ще бъдат предадени на църковното настоятелство, с цел да се употребяват за идния главен ремонт на храма.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР