Идеята на повечето ни изложби с Дружество на анималисти, флористи

...
Идеята на повечето ни изложби с Дружество на анималисти, флористи
Коментари Харесай

Деница Пенева и Христина Грозданова, ДАФНИ: Целта ни е да представим важни теми от природозащитата по достъпен начин

Идеята на множеството ни изложения с Дружество на анималисти, флористи и научни илюстратори (ДАФНИ) е да представим значими тематики от природозащитата по наличен за обществото метод. Хубаво би било повече хора да се замислят над тези дела. Това сподели за предаването " Приказките от през днешния ден " на Радио " Фокус " научният илюстратор Деница Пенева за изложбата " Illustratorium II " в Националния природонаучен музей към Българска академия на науките, която може да посетите до края на месец април.

Акцент в изложбата са сънливците, изясни тя.

" Това е заради две аргументи. Първата е, че музеят провежда интернационална конференция на тематика сънливци. Поводът за нея беше считания до скоро за липсващ тип. Неговата популация бе открита неотдавна в Свиленград, където се организира и конференцията. Заради това ДАФНИ провежда съпътстваща галерия. Другото е, че експонатите в музея послужиха за основа на рисунките ", сподели Пенева.

Илюстраторката изясни, че сънливците са ендемичен тип, който се среща в Южна България и Турция.

Куратор на изложбата е Христина Грозданова – изкуствовед в Регионалния исторически музей на София, която е била куратор и на първата галерия на Деница Пенева.

" Ако в първата й галерия представяхме забавен създател, който занапред навлиза в  художествения живот, то в тази фокусът е напълно научната илюстрация. Между двете изложения Деница получи няколко влиятелни интернационалните награди. За тези няколко години тя взе участие в десетки значими планове. Освен това стана мотор на ДАФНИ ", сподели Грозданова.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР