Идеята на Facebook за собствена криптовалута придобива все по-реални очертания

...
Идеята на Facebook за собствена криптовалута придобива все по-реални очертания
Коментари Харесай

Facebook преговаря с регулатора за бъдещата си криптовалута

Идеята на Фейсбук за лична криптовалута придобива все по-реални контури с всеки минал ден. Гигантът в областта на обществените мрежи към този момент договаря с американската Комисия за търговия със стокови фючърси (CFTC) за стартирането на лични цифрови монети, сочи информация на Financial Times.

В отчета се цитира ръководителя на регулатора Кристофър Джанкарло, който споделя, че CFTC е в „ доста ранен стадий от диалозите “ с Фейсбук за плана. На спецификации не се обръща внимание, защото Фейсбук на процедура още не е подавала публична молба. По думите на GlobalCoin, хипотетичното име на криптовалутата на Фейсбук, може да бъде обвързана със цената на обичаен актив, като американския $ да вземем за пример.

Това би я наредило измежду така наречените постоянни криптовалути, каквито се търгуват и сега. Все още обаче не е ясно дали тя ще попадне под юрисдикцията на CFTC, която ръководи фючърсите и дериватите.

Фейсбук на няколко пъти през предходната година е коментирала, че работи по блокчейн технологията. Досега компанията настояваше, че разполага с дребен екип и отхвърляше да дава повече детайлности. Неотдавнашен материал в Wall Street Journal обаче подсказа, че колосът приема на съществено концепцията, основана на блокчейн технология.

BBC пък писа, че обществената мрежа възнамерява стартирането на GlobalCoin през 2020 година
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР