"Идеята да се увеличат участниците на финалите на Световно първенство

...
"Идеята да се увеличат участниците на финалите на Световно първенство
Коментари Харесай

Нито една страна няма капацитета да проведе сама Световно с 48 отбора, смята бивш шеф на ФИФА

"Идеята да се усилят участниците на финалите на Световно състезание от 32 на 48 е нелепост, а също по този начин и нито една страна сама няма по какъв начин към този момент да провежда Мондиал ", сподели пред организация ТАСС някогашният вицепрезидент на ФИФА Вячеслав Колосков.

Снощи Световната федерация по футбол (ФИФА) разгласи, че за Мондиал 2022 остават 32 участващи тима, като анализът е изработен въз основата на липса на време, с цел да бъдат проведени още игрища и градове за шампионат с 48 отбора. Самият президент на ФИФА Джани Инфантино беше същински бранител на концепцията за ново бързо увеличение на участниците.

"48 тима? Това е кардинална нелепост, тъй като пада зрелищността на шампионата, ползата понижава и не кореспондира със спортния детайл на самото Световно състезание. Дори не желая да приказвам, че нито една страна към този момент сама няма сили и благоприятни условия да поеме такова състезание. Що се отнася до увеличение още в Катар на финалистите, нямам никаква визия в коя объркана глава се е родила тази концепция и се оказва подобен напън три години и половина преди самото състезание. Условията там по този начин или другояче са под въпрос, а решението да останат 32 тима е единственото допустимо и вярно, споделя съветският деец.

Разсъждавайки дружно с журналиста, че увеличението на тимовете евентуално кореспондира с завишаването на финансовите доходи за ФИФА, някогашният президент на съветския футболен съюз споделя: "В такива условия просто спортният детайл тотално деградира. Това е мое мнение, другите хора може и да имат друго. Но в никакъв случай няма да не помни думите на Мишел Платини, когато оглавяваше УЕФА. На едно от първите събрания, откакто пое ръководството, сподели: "На първо място за нас би трябвало да бъде футболът, на второ- парите и чак тогава всичко останало.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР