Идеята да се правят нови лаборатории, е грешна. Съществуващите лаборатории

...
Идеята да се правят нови лаборатории, е грешна. Съществуващите лаборатории
Коментари Харесай

Денков: Идеята за нови лаборатории за алкохол и наркотици е грешна

„ Идеята да се вършат нови лаборатории, е неверна. Съществуващите лаборатории би трябвало да се оборудват доста добре, да се приготвят фрагменти. Три-четири лаборатории за България са предостатъчни. Фокусът би трябвало да бъде върху оборудването с роботизирани системи, които да обработват пробите. “

Това съобщи министър председателят Николай Денкова по отношение на въвеждането на промени за по-скоростната обработка на пробите за алкохол и опиати. Той акцентира, че един от проблемите, който съществува от години, е бавното излизане на експертизите, свързани с използването на опиати, алкохола , както и техническите експертизи.

Министър-председателят уточни, че държавното управление е стартирало диалози с лаборантите, с които да се обясни по какъв начин може да се форсира процеса по приемането на резултатите от пробите .

„ С сътрудниците химици разбрахме, че може да се промени организацията, изисква избрана инвестиция, която към този момент сме уговорили и най-подходящо да бъде направена бърза крачка в тази посока, е Военна здравна академия “ , разяснява Денков. Той разясни и какъв ще бъде новият режим на работа на към този момент съществуващите лаборатории :

„ В момента имаме към 900 проби, които са се натрупали през годините. С малко инвестиция, с хора, които ще бъдат привлечени, и инсталация, която се приготвя, ще се работи на три смени – 24/7 в денонощието, тъй че паралелно да вървят и забавените проби, само че и новите. “

Генерал Венцислав Мутафчийски разгласи, че необработените проби са почнали да се натрупват от края на април тази година. По думите му ускоряването на процеса е вероятен, в случай че се усили броят на фрагментите , работещи в лабораториите.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР