Идеята да платим на компания, за да наблюдава периодично дома

...
Идеята да платим на компания, за да наблюдава периодично дома
Коментари Харесай

Amazon патентова услуга за наблюдение на домове с дронове

Идеята да платим на компания, с цел да следи от време на време дома ни с дрон, когато ни няма, на пръв взор наподобява забавна и безобидна.

Когато приказваме за Amazon обаче, сходни услуги заслужават спомагателна порция от вниманието ни, имайки поради какъв брой постоянно чуваме за склонността на компанията да следи и подслушва потребителите си.

Наскоро компанията на Джеф Безос е получила позволение от Федералната авиационна администрация в Съединени американски щати за въвеждането на нова платена услуга, която планува дронове на компанията да следят домовете на клиентите на Amazon за повишение на сигурността им.
 Как Amazon подслушва домовете на милиони хора
Как Amazon подслушва домовете на милиони хора

И с каква цел

Компанията даже е получила патент за технологията, а концепцията е, че потребителите ще могат да платят на Amazon да изпраща от време на време дрон до дома им, който ще ревизира за разрушени прозорци, вандалски прояви, отворени порти, пожар и така нататък
 Снимка 430346

Както можем да се досетим, сходна услуга би представлявала отявлено нарушаване на правата и персоналното пространство на съседите, които не желаят да бъдат следени от Amazon.

Джеф Безос и хората му са помислили и за това. Патентът на Amazon oписва няколко разновидността, които биха попречили на дрона да записва фрагменти от парцелите в близост чрез специфични логаритми.
 Джеф Безос и Amazon не съблюдават обещанията си
Джеф Безос и Amazon не съблюдават обещанията си

Защо 4500 чиновници на Amazon се опълчиха на Безос
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР