Идеята, че Япония прави по-скучни превозни средства, е вярна в

...
Идеята, че Япония прави по-скучни превозни средства, е вярна в
Коментари Харесай

Германски или японски автомобили: кои са по-добри, по-надеждни и по-безопасни





Идеята, че Япония прави по-скучни транспортни средства, е вярна в доста връзки, само че те също знаят по какъв начин да основават страхотни спортни коли. Сред тях Lexus LFA, Nissan GT-R и Mitsubishi Evolution - коли известни със своята експедитивност и точно ръководство, само че като цяло немските сходни коли са в пъти повече от японските.
5. Оценки за сигурност
Безопасността на японските и немските коли е на високо равнище. Немските и японските коли преобладават в рейтингите на IIHS, NHTSA, Euro NCAP, ANCAP и други Например, на церемонията по награждаването на IIHS през 2019 година японските модели преобладаваха в множеството категории, само че в категорията на огромните беше напълно немска територия.

 Германски или японски коли: кои са по-добри, по-надеждни и по-безопасни (ЧАСТ II)

6. Возия и разкош
Германските производители непрестанно изтласкват границите, що се отнася до автомобилния дизайн и високотехнологичните нововъведения. Голям акцент се слага върху мощността, качеството на возене и лукса. Шофирането на Audi, Mercedes, BMW и Toyota, Honda или Mazda са разнообразни светове. Германските коли несъмнено превъзхождат японските във връзка с возия, разкош и екстри.

Японските производители слагат по-малко акцент върху комплицирания дизайн, защото техният целеви консуматор търси най-вече налични цени. Именно заради тази причина японските коли заемат повече от 35% от американския пазар - най -големият по повод броя на марки/модели, от които може да се избира.

От друга страна, немските коли са синоним на власт, мощ и благосъстояние, а не на налична цена. В салона и под капака на влиятелен Mercedes или Porsche ще намерите екстри и технологии, които е малко евентуално да се видят другаде. Това е вдъхновяващо, само че що се отнася до поддръжката, притежателите би трябвало да търсят профилирани услуги, а поддръжката на немски коли е по-скъпа от тази на японските.
8. Надеждност
Японските коли се славят като извънредно издръжливи. Това частично се дължи на специфичната техника за обработка - редица усъвършенствания преди стартирането на съответен пазар. Повечето производители разгласяват няколко версии на своите модели, като приспособяват линията към потребностите и бюджета на купувачите, до момента в който японците отделят повече време за адаптиране към изискванията на употреба в избран район. Що се отнася до немските марки, техните коли не са по-лоши от всички международни съперници във връзка с надеждността, само че японските са с една крачка напред.

" Германците ", макар първокласните материали и майсторското сглобяване с педантично нагласяване на всеки подробност, се скапват по-често. Не тъй като са проектирани неправилно, а тъй като германците обичат разпоредбите. Те прецизно ги следват и наивно чакат и другите да ги следват.

А японците, когато създават артикул, си задават въпроса: Как клиентите им ще го употребяват и какво могат да създадат, с цел да предотвратят развалянето в резултат на употреба. Това прави колите им специфични. Когато обсъждате японски коли, може да срещнете всевъзможни отзиви - само че не и такива с изказванието, че японската технология е ненадеждна.
 Германски или японски коли: кои са по-добри, по-надеждни и по-безопасни (ЧАСТ II)

9. Естетика и дизайн
Има елементарна причина, заради която „ германците “ са доста по -скъпи от своите японски сътрудници - основателите им подхващат обилни стъпки, с цел да подсигуряват, че дават отговор на най -високите стандарти за качество, комфорт и хубост. Много от най-търсените немски модели, в това число Mercedes, BMW и Audi, са еднообразно мощни и първокласни. Имиджът им е подобен, тъй че всичко опира да визия - елегантна, лъскава, скъпа, динамична и изобщо безумно привлекателна.

Японските коли също постоянно въплъщават сходни характерности. Част от тяхната философия обаче е минималистичният жанр, който въздейства доста върху естетиката, стила и дизайна. Трудно е да си представим японска кола, която да притегля погледите на минувачите, в случай че не е някоя специфична тунинг разработка. Скъпите немски коли, въпреки това, нямат потребност от тържествен атрибут, с цел да провокират удивление и да привлекат феновете на селфита.
10. Съотношение цена-качество
Преди повече от 30 години японските марки коли научиха останалия свят да основава опростени модели, които траят дълго и рядко се чупят. Оттогава доста международни автомобилни производители се пробват да ги настигнат. Ако търсите най -доброто съответствие цена-качество без изключително висока мощ или наслаждение от шофирането, насочете се към японските марки. Те не престават да получават награди за своите надеждни и безпроблемни устройства, техните артикули са на рационални цени и и са здрави и доста по-лесни за ремонт от техните немски сътрудници.

Комфортът е от другата страна на скалата. Японците обичат компактните и опростени коли за напредване от точка А до точка Б. Малко хора се интересуват от неща като място за краката, масажни столове и скъпи аксесоари - те избират функционалността пред несъразмерния разкош. За тези, които обичат да се протягат и да се провиснал, немските разновидности сигурно ще наподобяват надалеч по-адекватни. Окончателното решение се свежда до това, което е по-близо до вас - полезността или изтънчеността.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР