Идеологът на Гражданска платформа Българско лято Васил Божков даде интервю

...
Идеологът на Гражданска платформа Българско лято Васил Божков даде интервю
Коментари Харесай

Васил Божков: Всички ги е страх от нас, защото ще сменим модела *

Идеологът на Гражданска платформа „ Българско лято ” Васил Божков даде изявление за Веселин Дремджиев от ТВ1.

- Г-н Божков, бяхте споделил, че може би ще се върнете преди изборите, може би по-късно. Последно, по кое време?

- Последно след изборите незабавно.


- Какво очаквате, като резултат?

- Очаквам първа или втора политическа мощ да бъде „ Българско лято ”. И тези проекти авансово направени по какъв начин ще вършат държавни управления, по какъв начин ще се коалират... Нека първо да се ситуира Народното събрание и тогава. Не мислят ли че поставят тигана, а рибата е още в морето


- Виждам, че имате билборди из цяла България. Как ви се отразяват в чисто финансов аспект глобите „ Магнитски ”? Откъде намирате пари? Не единствено, с цел да живеете, само че и да финансирате акция.

- Да стартираме малко по-отдалеч. Преди година и половина хунтата ме атакува с всичките си сили и с всичката си мощност. Нарушиха доста закони, само че не можаха да ме прекършат. Създадохме политическа мощ, тъй като това повече не може да продължава. Единственият метод да се промени е да сме там, където се коват законите. Няма да вършим гражданска война, ще вършим еволюция.  И получихме ненадейно добър резултат. Аз дори чаках по-добър, само че другояче никой не ни слагаше в сметките. По време на изборната акция не ни посочваха. След това се изплашиха доста. Защо ги е боязън единствено от нас? Всички ги е боязън единствено от нас. Защото ние ще сменим модела. Изплашиха се и включиха Големият брат. Между другото американското държавно управление дава доста спорни сигнали.  Борисов не е в „ Магнитски ”, а аз съм в „ Магнитски ”. „ Магнитски ” е закон, основан да пази такива като мен. Аз бях ограбен, аз подадох сигнал и вместо Борисов, аз се пових в „ Магнитски ”.


- Как си обяснявате това че американците пощадиха неговото име?

- Обяснявам си го с това, че пазят личните си кучета. Пазят Борисов. Той им свърши доста услуги, той им изпълняваше тяхната политика. Сега са длъжни да го запазят. Ние не желаеме непознати страни да се бъркат във вътрешната политика на България. А по отношение на финансирането– „ Магнитски ” е смешна работа. Какво ми направи „ Магнитски ” на мен в действителност. Блокира отначало компании, които и до момента бяха блокирани. Прокуратурата, ДАНС и КПКОНПИ направиха това доста преди „ Магнитски ”. Наплашиха изцяло почтени хора. Под глобите попаднаха хора, които аз дори не съм виждал и не ги познавам. Другото необичайно нещо: Аз и Пеевски на едно място...



- От това, което казвате, оказва се че Съединени американски щати са ви пощадили. Ако са блокирали ваши сметки, които по този начин или другояче са били блокирани излиза, че са ви пощадили, само че Пеевски е ударен.

- Пеевски беше предизвестен и на Пеевски не му блокираха нищо. Когато го удари „ Магнитски ”, Пеевски към този момент нямаше нищо. А моите компании бяха блокирани преди „ Магнитски ”. Просто и ясно. Защо да са ме пощадили? И за какво изобщо съм в „ Магнитски ”? Рекетираше ме Борисов, а той не е в „ Магнитски ”. Може би посолството на Съединени американски щати дава неверна информация. Може би има служители в посолството, вързани с властта, която беше до момента.

- Обвиняват ви че купувате гласове. Какво правилно има в това?

- Прокуратурата не е споделила, че аз закупувам гласове. Второ някакъв човек купувал в Етрополе. Етрополе е Емил Димитров- Емо Фаса. Там е 100% ГЕРБ. Ако някой там купува, се купува за ГЕРБ. „ Българско лято ” е единствената партия, която дори не заплаща за покровители. За нас заплащането на покровители е прикрито пазаруване на гласове. Ние гласове не купуваме и няма да купуваме. Няма да ставаме като другите.


- Ако имаше спор сред вас и Борисов, какво бихте му споделил?

- Най-напред бих го попитал, не го ли е позор да се яви отново на избори. Човек ограбил страната, нанесъл големи вреди, докара ни до национална злополука... Поне да се скрие и да си мълчи. Американците го пазят да върви да си харчи откраднатото, в случай че не го хване нашето правораздаване преди този момент.  Как не те е позор да се явяваше на избори е първото, което бих го попитал.


- Какво искаше Шехеразада, пиарката на Борисов Севдалина Арнаудова?

- Шехеразада беше предявител. Всичко, каквото е желала е поучила. Идва, взима и си отива. Идвала е по поръчка на Борисов и е взимала неща за Борисов


- Казвате, че преди вашето тръгване за Дубай сте имал диалог със Слави Трифонов. За какво тъкмо си говорихте?
 Само Божков не се отхвърля от Пеевски Само Божков не се отхвърля от Пеевски
Ирена Кръстева няма нищо общо със сина си Делян Пеевски, Движение за права и свободи - също, по думите на партийния водач. Само Божков не се отхвърля от него -...

- Със Слави Трифонов говорихме за новата телевизия, която той направи и след това диалогът мина към политическия му план. Аз бях заинтригуван от плана. Идеите на Слави бяха положителни и взехме решение да продължим този диалог, с концепцията да поддържа плана, само че по този начин и не се състоя.


- Защо ви отхвърли за коалиция по-късно?

- Както споделих, може би партията към този момент не принадлежи на Слави. Не желае да бъде народен представител, не желае да бъде министър председател. Точно какъв желае да бъде и защо се бори? Кой взема решение нещата в тази партия, кой му прави акцията? Много се надявам да не съм прав, само че мисля че партията на Слави е една имитация на статуквото.


- Ако не е негова, на кого е тогава партията?

- На втория ешелон в ГЕРБ и на втория ешелон в Движение за права и свободи. Хора, които желаят да застанат наедно с първия ешелон и да договарят. Това времето ще го покаже, мощно се надявам да не съм прав.
 Васил Божков: Преди да отпътува, със Слави започнахме забавен диалог за бъдещето на България Васил Божков: Преди да отпътува, със Слави започнахме забавен диалог за бъдещето на България
" Преди да отпътува, със Слави започнахме забавен диалог за бъдещето на България в офиса ми. Поради стеклите се условия, предла...

- Казахте, че се борите за първа политическа мощ. Ако „ Българско лято ” завоюва изборите, какъв бихте желал да бъдете?

- Аз съм кандидат-депутат, лидер съм на листа в два региона. Искам да бъда народен представител. Ако спечелим изборите може би ще бъда ръководител на парламентарната група на „ Българско лято ”. Нашата концепция не е нашите депутати да стават министри. Ние желаеме да издигнем ролята на Народното събрание и Министерски съвет да бъде функционалност на Народното събрание, а не противоположното. Ние може да подберем извънредно положителни експерти, които да заемат съответни министерски постове. И които при несправяне да бъдат отзовавани с лекост.


- Защо желаете да бъде легализирана марихуаната?

- Първо здравната марихуана е огромен бизнес. Ние ще дадем прехранване на доста хора. И второ пушенето на марихуана по-добре да бъде легализирано, на специфични места, в сравнение с да бъде неконтролируемо и всеки да прави, каквото си желае и да се развиват наркопласьори. Легализацията е най-хубавата битка с порока.


- Да приключим с вашата сбирка. Какво става с нея?
 „ Българско лято “ пита ЦИК – за какво ще се гласоподава в частни домове, автосервизи и кръчми? „ Българско лято “ пита ЦИК – за какво ще се гласоподава в частни домове, автосервизи и кръчми?
При инспекция в формалния лист на изборните секции в ЦИК, от „ Българско лято “ са открили съществуването на голям брой се...

- Опитаха се да продадат някои неща от моята сбирка, само че не можаха. Не знам дали са могли, само че аз самият не можах да купя ритона. Но пък купих няколко други неща от моята сбирка. Като се прибера в България ще ги покажа. Те бяха конфискувани, а аз ще ги донеса от Дубай в България. Надявам се да не се продали огромна част от сбирката. Хората които са я изземвали и съхранявали ще носят лична отговорност. Купил съм една хидрия, която е взела участие във всички изложения по света. Беше конфискувана, а в този момент е при мен.

Ето и цялостният вид на изявлението:



* Публикацията е според контракт за осведомително обслужване за предизборна акция за Парламентарни избори 2021 година

*Купуването и продаването на гласове е закононарушение!
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР