Идеите на президента Макрон бяха разгледани в рамките на срещата

...
Идеите на президента Макрон бяха разгледани в рамките на срещата
Коментари Харесай

Френският посланик: България може да допринесе с опита си в охраната на границите

Идеите на президента Макрон бяха прегледани в границите на срещата в Талин, а госпожа Меркел съобщи интерес към тях като добави, че те ще бъдат основа на бъдещи полемики. Това съобщи френският дипломат Н. Пр. Ерик Льобедел, който беше посетител в студиото на " Денят стартира ".

Има потребност от по-суверенна и по-обединена Европа. Страни като България могат да се възползват от диференцирана Европа. Някои приказват за Европа на доста скорости, само че никога не и такава на 2 скорости, в която съществуват единствено положителните и неприятните. Франция упорства за това нито една страна да не бъде изключена от динамичността, както и нито една страна да може да блокира тези, които желаят да стигнат по-далеч в този развой.

Посланик Ерик Льобедел сподели, че България може да даде огромен принос в опита си в защитата на границите. Според него България би трябвало да взе участие изцяло в диалога за бъдещия формат на Шенгенското пространство. Шенген сега не е съвършен, би трябвало да преценим по какъв начин да подобрим системата и с опита на България в тази сфера.

В региона на общественото доближаване има неразбирания от предишното, на българския служащ няма да се забрани да работи във Франция. Искаме той да получава същата заплата, която получава френският служащ, да няма обществен дъмпинг. Ние предлагаме нов механизъм, който ще действа на правилото на солидарността. Нужно е икономическо и обществено доближаване, хармонизиране на корпоративния налог. Но би трябвало да приказваме и за Европа, която закриля, съобщи Ерик Льобедел.

По думите му до момента е имало решения, които се вземат скрито и по-късно се постановат на обособените страни. Не би трябвало да постановяваме на народите " да " или " не ", необходим е прелиминарен разговор.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР