Идеите на полското ръководство за интегриране на украински земи в

...
Идеите на полското ръководство за интегриране на украински земи в
Коментари Харесай

Предупреждението на Владимир Путин: Полша иска част от Украйна

" Идеите на полското управление за консолидиране на украински земи в състава на Полша не са изчезнали ", съобщи съветският президент Владимир Путин по време на среща с историци и представители на обичайните религии.
" Ние знаем за концепциите на част от политическата върхушка в Полша да се сътвори велика страна " от море до море ". Преди Втората международна война за това много се говореше, това бе концепция фикс - да имат страна от Балтийско до Черно море. Сега виждаме прегръдката на ръководителите на Полша и Украйна. А тази концепция е жива, концепцията за усвояване на Украйна на никое място не е изчезнала ", сподели Путин. /> Той добави, че във Варшава съществено обмислят връщане назад на украински територии, откъснати от Полша през 1939 година А по времето на Съюз на съветските социалистически републики част от историческата съветска територия е била присъединена към Украйна, с цел да се сътвори общо културно и филантропично пространство.
" Тези територии (в Западна Украйна) бяха принудително откъснати от Унгария, Румъния и Полша. Това са безусловно разнообразни обстановки. Ние непринудено, с цел да бъдем дружно, отстъпихме тези исторически територии дружно с популацията. Всъщност, популацията никой не го е питал, а там (в случая с Полша) земите бяха откъснати принудително в следствие от война. За това би трябвало да се замислят в Украйна ", съобщи президентът на Руската федерация.
Путин категорично акцентира, че единственият същински поръчител за държавността и суверенитета на Украйна е Русия.
По-рано белгийски медии оповестиха, че Варшава възнамерява да вкара боен контингент в западната част на Украйна. Следващата стъпка била да се организира референдум за присъединение на заетите територии към Полша, в случай че украинските въоръжени сили бъдат разрушени от руснаците.
 >

 
 
 
 >
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР