Идеал Стандарт - Видима отбеляза 85 години от своето създаване

...
Идеал Стандарт - Видима отбеляза 85 години от своето създаване
Коментари Харесай

Идеал Стандарт – Видима откри реновирания си завод за 62 милиона лева в Севлиево

" Идеал Стандарт - Видима " означи 85 години от своето основаване с публично разкриване на осъвременения цех за санитарна арматура, резултат на тригодишна капиталова стратегия на компанията за над 62 милиона лв.. Гости на откриването бяха господин Бойко Борисов, министър-председател, господин Томислав Дончев, заместител министър-председател, господин Иван Иванов, кмет на Община Севлиево и госпожа Невена Петкова, регионален шеф.

" Тази инвестиция ще ни разреши да увеличим продуктивността си с към 15% ", сподели шефът на компанията майка Ideal Standard Торстен Тюрлинг. " Произвеждаме към 5 млн. съставния елемент във фабриката годишно и чакаме техният брой да нарасне с 10% следващата година. Технологията ни разрешава също да се оправим с увеличеното търсене и да подобрим ценовата си успеваемост. "

В реновирания цех на " Идеал Стандарт - Видима " ще се създават единствено корпусите на смесителите, които до наскоро са били отливани и в двете индустриални мощности на компанията в Севлиево. Но индустриалната мощ ще е натоварена и с нововъведения, да вземем за пример във връзка с дизайна на металните фитинги и на тушовото им покритие.

Самата реставрация на цеха е лишила единствено 18 месеца, макар че сходен цикъл на реформатиране нормално лишава сред две и половина и три години. " Ние си поставихме за цел по-кратък период не поради нездравословна упоритост, а тъй като по време на трансформацията трябваше да продължим да произвеждаме със същите темпове, които имаме и при обикновено произвеждане ", сподели шефът на завода за санитарна арматура Емил Гатев пред Money.bg. " При толкоз съществени вложения има и доста инфраструктурни промени, които би трябвало да се създадат, като замяна на електрическите съоръжения и вентилацията. "

Болшинството от работата по нея, която е осъществена през актуалната година, е включвала инсталирането, преместването или внедряването на повече от 200 машини, което е било осъществено, без да се нарушава естествения индустриален развой в " Идеал Стандарт - Видима ".

Докато към 10% от производството в Севлиево се продава на българския пазар, по-голямата част от останалото се дистрибутира допълнително от 100 страни по света, в които оперира Ideal Standard. Най-голям дял от локалната продукция - към 50% от нея - се насочва към Германия, а други водещи пазари в границите на Стария континент са още Франция, Италия и Англия. А макар че стопанската система на Обединеното кралство се забавя неотдавна поради Брекзит, това не е проблем за Ideal Standard. Даже в противен случай.

" Разбира се, несигурността към Брекзит намали леко целия стопански климат ", сподели Тюрлинг. " Но тя ни оказа помощ, тъй като по време на турбулентност клиентите търсят референтна стойност и нормално се обръщат към пазарния водач за такава. Така в подтекста на Брекзит нашият пазарен дял на локалния пазар се усилва. "

Същевременно с помощта на увеличената продуктивност продукцията на " Идеал Стандарт - Видима " се чака да нарасне с 10% през 2020 година, а също с толкоз да се покачат и продажбите ѝ. Прогнозата на Тюрлинг е, че това може да докара до лек растеж на броя на заетите в компанията. " Пазарът на труда е сгънат и имаме огромно население, по тази причина поддържаме дребен напредък, който да отговори и на повишаването на продукцията ни ", сподели той.

В бъдеще фантазията на Гатев е " Идеал Стандарт - Видима " да създава по 10 млн. смесителя годишно. Макар това да наподобява постижимо, поради възходящия пазарен дял на компанията, той въпреки всичко не планува съответни периоди, в които тя ще реализира този таргет. " Това и пазарът не го знае ", смее се той. " Казвам, че това би трябвало да ни бъде фантазия, тъй като неслучайно компанията майка влага тези пари тук - това значи, че тя в бъдеще желае да бъде тук и ние би трябвало да бъдем готови. "
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР