(IATA) призовава лидерите на ЕС да въведат противоречивите „“, за

...
(IATA) призовава лидерите на ЕС да въведат противоречивите „“, за
Коментари Харесай

Авиационният бранш иска от ЕС ваксинационни паспорти

(IATA) приканва водачите на Европейски Съюз да вкарат спорните „ “, с цел да рестартират болния бранш на въздушното пътешестване. Това демонстрира документ, забелязан от EURACTIV, съобщи БГНЕС.

В писмото, предадено на EURACTIV от източници от Европейски Съюз, се приканва за „ използване на учредени на доказателства “ в цяла Европа, и се приканват страните от Европейски Съюз да „ реализиран единодушие по отношение на решаващата роля на сигурните цифрови решения, като IATA Travel Pass “.

Писмото е подписано от вицепрезидента на IATA за Европа Рафаел Шварцман и адресирано до ръководителя на Европейския съвет Шарл Мишел преди виртуалната среща на водачите на Европейски Съюз.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Лобизмът за унищожаване на условията за влизане в други дъ...

В писмото IATA твърди, че нейната карта за пътешестване ще даде на „ държавните управления и управляващите, само че също по този начин и на пасажерите и екипажа, нужното доверие в здравословното положение на всеки пасажер “.

Дигиталната карта за пътешестване, препоръчана от IATA, ще съхранява детайлности за имунизационния статус на пътуващите, както и последните резултати от проби за, позволявайки на пасажерите бързо да споделят здравна информация с държавните управления преди да влязат на тяхна територия, се споделя в писмото.

Пропускът в допълнение се популяризира като метод за информиране на пасажерите за бързо изменящите се законови условия.

„ Това цифрово решение може да ревизира използваната правна рамка при юрисдикциите при тръгване и идване, като подсигурява, че пасажерът ще знае всички използвани ограничения и условия “, се споделя в писмото.

Строгите условия за инспекция също ще се борят с измамници, които прокарват подправени документи за ваксина, твърди IATA.

Европейският съвет би трябвало да се срещне през днешния ден (25 февруари), с цел да оцени обстановката с COVID-19 и да възнамерява идващите стъпки за разпространяване и придвижване на ваксини в 27-членния блок.

IATA, която съставлява към 290 от цялостен ​​свят, споделя, че граничните ограничавания могат да бъдат облекчени поетапно, като се оценят съответните здравни индикатори за всеки район, като % на имунизирано население, равнища на зараза и смъртност. Авиоасоциацията предлага да работи с националните държавни управления, с цел да подкрепи правенето и внедряването на пътни карти, които да доведат до обновяване на свободното придвижване на европейците.

Държавите-членки на Европейски Съюз би трябвало да възприемат „ рационален “ метод за анулация на налагането на интернационалните ограничавания, като реализиран „ изпълним баланс сред риска и финансовата резистентност на хората/икономиките “, се споделя в писмото.

Предоставянето на документ за тези, които са получили ваксина за COVID-19, за обновяване на пътуването - така наречен „ имунизационен паспорт “ - се оказва спорно, като страните от Европейски Съюз са разграничени за концепцията. Страните с огромни туристически браншове са по-благосклонни към концепцията, като Италия, България, Португалия, Словения и Испания.

През януари гръцкият министър председател Кириакос Мицотаки прикани за въвеждането на документ за имунизация, с цел да се разреши пътуването да се възобнови. По сходен метод Кипър упорства имунизираните пасажери да се откажат от тестване и карантина, когато се движат сред страните от Европейски Съюз.

Естония, Финландия, Дания, Швеция, Унгария и Полша също поддържат паспортите за имунизация.

Франция обаче отхвърля концепцията с аргумента, че полемиката е „ преждевременна “, до момента в който имунизацията не бъде публикувана по-широко измежду популацията. Френските управляващи също считат, че са нужни повече данни за скоростта на предаване след имунизация.

Белгия, Нодерландия и Румъния също показаха запаси във връзка с предлагането.

В Европейския парламент и дясноцентристката Европейска национална партия (ЕНП), и центристката група „ Обнови Европа “ поддържат паспортите.

Прекъсването на интернационалните пътувания, породено от пандемията от COVID-19, раздруса самолетните компании, което докара до най-ниските равнища на пасажери от 1995 година Според IATA тази година ще намалее на половина спрямо 2019 г.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР