+ + + и ½ от 5 Още от същото:

...
+ + + и ½ от 5 Още от същото:
Коментари Харесай

Кино: "Батман" на Мат Рийвс, с Робърт Патинсън и Зоуи Кравиц

+ + + и ½ от 5 Още от същото: " Черният рицар "
The Batman към този момент е по HBO Max и с времетраене над три часа е по-удобен за гледане там. Пълният член в заглавието е подобаващ, рестартът на персонажа е съответен на несигурните времена. Прави го Мат Рийвс, жанров визионер, почнал с самостоятелни хоръри, утвърдил се с " Кловърфийлд ", развил " Планетата на маймуните ". Неговият Батман е надалеч от комиксовите корени, повече съмняващ се антигерой, в сравнение с доблестен отмъстител. Робърт Патинсън е правилният избор с съвсем вампирска бледност и тъмен от вътрешните терзания взор.

Супергеройството е на назад във времето, митът още се образува. Няма джаджи и свръхестествени детайли с изключение на едни записващи очни лещи. Батман е едвам от година с ушатата качулка, наметалото и релефната ризница, " чистач " на огромния, разяден град. Честният полицейски лейтенант Гордън (Джефри Райт) е негов единствен съдружник, след това открива подобен в лицето на красива крадла в кожен котешки костюм (Зоуи Кравиц). Привлечени са, само че времето не е за обич. Перфектен палач (Пол Дейно), оставящ гатанки на мястото на престъплението (подобно на " Зодиак " и " Седем " ), отстрелва големците на Готъм и Батман е крайната му цел. Мафията (Джон Тортуро и Колин Фарел като Пингвина) е купила всички и желае своя дял.

Стилистиката е като в огромните гангстерски и ноар мостри, хората са сенки в несвършващата нощ, неонова и дъждовна. В трактовката на Рийвс " положителните " не са толкоз положителни, самата концепция за разплатата като средство е сложена под подозрение. Тя не може да промени " греховете на бащите " в предишното, пред тях се изправя Брус Уейн на Патинсън. Той е напът да се слее напълно с Батман, а това е плашещ екзистенциален избор. Камерата е субективна, гледните точки на положителното и злото са преплетени. В един миг елементарни хора се трансформират в терористи след апел на основния манипулатор в интернет. Алюзията с щурма на Капитолия е смела и рядка за комиксов филм.
Реклама Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията Моите публикации
Автор Янко Терзиев
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР