И втората допинг проба на руската фигуристка Камила Валиева, взета

...
И втората допинг проба на руската фигуристка Камила Валиева, взета
Коментари Харесай

Втората допинг проба на Камила Валиева също е положителна?

И втората допинг проба на съветската фигуристка Камила Валиева, взета през месец декември 2021 година е била позитивна, заяви американският публицист Дейв Ливз в своя профил в Туитър, представен от организация ТАСС.

Припомняме ви, че допинг абсурдът към 16-годишната Валиева избухна по време на Зимните олимпийски игри в Пекин на 8 февруари ден след края на надпреварата в отборната конкуренция, в която Камила оказа помощ на своя отбор да стигне до златния орден.

Впоследствие обаче церемонията по награждаване беше анулирана, откакто Руската антидопингова организация (РУСАДА) оповести, че Камила Валиева е дала позитивна допинг проба през месец декември и спря спортните ѝ права.

Решението обаче бе оспорвано от Международният олимпийски комитет (МОК), Световната антидопингова организация (WADA) и Международният съюз по фигурно пързаляне и в последна сметка Валиева получи право да продължи присъединяване си в Пекин, завършвайки четвърта в самостоятелната конкуренция.

Седем месеца по-късно следствието по случая продължава, като в случай че новите разкрития на Ливз се окажат правилни, то спортистите от Руския олимпийски комитет (РОК) ще изгубят олимпийската си купа, а на 16-годишната Валиева ще ѝ бъде наложена възбрана да се състезава от 2 до 4 години.

Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:
Instagram:
Фейсбук:
LinkedIn:
TikTok:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР