И все пак усилията не са напразни!, пишат от доброволното

...
И все пак усилията не са напразни!, пишат от доброволното
Коментари Харесай

Пещерни спасители от България извадиха жива жена след 135 часа под руините в Антакия

И въпреки всичко напъните не са напразни!, пишат от доброволното формирование

" И въпреки всичко напъните не са напразни! Все още има вяра да бъдат открити хора измежду разрушенията. Вчера, 11 февруари, в късния следобяд, след повече от 135 часа под руините в центъра на Антакия сполучливо беше избавена жена. "

Това оповестява през днешния ден българската организация " Пещерно избавяне " на своята страница във Facebook.


Преди дни екип от 20 души доброволци на " Пещерно избавяне ", измежду които има доктор и парамедик, както и доброволци от " Планинско избавяне " - област Пазарджик отпътуваха към потърпевшите региони. Това е вторият екип от доброволци на Националната асоциация на доброволците в Република България. Първият отпътува на 7 февруари в Турция. Сред тях са доброволци от " Аварийно избавяне - Пловдив ", " Пловдив 112 ", Доброволно формирование " Мейдей " и доброволното формирование на Столичната община.

Вчера, след открита звукова връзка, екип 1 на " Пещерно избавяне " се отзовава, с цел да спомага за локализиране на точното местонахождение на затрупана жена. За да доближат до нея, пещерните спасители са употребявали характерните си умения, пролазвайки през тесни кухини и паднали плочи. По подаденото от тях изложение, екипите с тежка механизирана техника са почнали работа, с цел да извадят сполучливо дамата.

" Пещерно избавяне " е доброволна, самостоятелна и неполитическа организация, осъществяваща действия по търсене и избавяне в пещери и пропасти на хора, попаднали в екстремални обстановки, оказване на помощ при естествени бедствия и повреди посредством добре готови екипи от пещерни спасители. " Пещерно избавяне - България " е член на европейската асоциация ECRA - European Cave Rescue Association.

Пещерните спасители със характерните си познания и умения за навлизане, търсене и избавяне в подземни кухини са извънредно потребни при сходни опустошителни бедствия. Българските пещерни спасители са употребявани за навлизане и търсене на оживели тук-там, на които не биха могли да доближат елементарни доброволци.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР