И военното министерство скръцна със зъби на Русия. Министерство на

...
И военното министерство скръцна със зъби на Русия. Министерство на
Коментари Харесай

И военното министерство скръцна със зъби на Русия

И военното министерство скръцна със зъби на Русия. Министерство на защитата излезе с остра позиция във връзка настояването на съветското външно министерство силите на НАТО да се изтеглят от България и Румъния.



Позицията на съветското външно министерство мъчно може да се интерпретира като позитивен сигнал в подтекста на интензивните дипломатически старания за деескалация на напрежението, зародило по Източния фланг на НАТО, гласи специфичната позиция на ведомството на Стефан Янев, оповестена на уеб страницата на МО.



Ето какво още гласи позицията на Министерство на защитата:

Изострянето на риториката идва в миг, когато е налице нова динамичност в връзките сред НАТО и Руската федерация. В изискванията на обновения разговор в Съвета НАТО - Русия, когато към този момент имаме функциониращи канали за връзка, е мъчно да бъде рационализирано сходен вид говорене.



Прагматичният метод допуска, че проблемите в двустранните и съюзните връзки следва да бъдат адресирани в съответните институционални формати. Ако Руската федерация има терзания за личната си сигурност, които имат отношение към България, те следва да бъдат показани в това число и на двустранно равнище.



Към сегашния миг пред нас не са поставяни въпроси от сходно естество.

Успехът на прилаганите дипломатически средства за деескалация на напрежението и за разрешаването на зародилите спорове зависи от волята и откровеното предпочитание на ангажираните страни да водят ефикасен, прагматичен и логичен разговор.



Ултимативният метод, въпреки това, не просто е неконструктивен, само че би довел до следваща ескалация, от която никой в последна сметка няма интерес. В този смисъл държанието, демонстрирано от Руската федерация, мъчно би могло да се впише в границите на напъните за разрешаване на проблемите на сигурността по пътя на разговора и дипломацията.

България е суверенна страна, която сама взема решение по какъв начин да дефинира и осъществя своята вътрешна и външна политика, каква да бъде линията й на държание в интернационалните връзки, респективно – в какви съюзи да взе участие.

Ние сами избираме своето бъдеще. Решенията, които касаят България, се взимат от законните български управляващи в сходство с Конституцията на страната и националната законодателна уредба. Националните ни ползи са и ще продължат да бъдат насочна точка за всяко наше решение и деяние.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР