И възрастните понякога смятат на пръсти. Това, според учените, е

...
И възрастните понякога смятат на пръсти. Това, според учените, е
Коментари Харесай

Оставете детето да смята на пръсти

И възрастните от време на време считат на пръсти. Това, съгласно учените, е симптом на висок разсъдък. 

А ако детето взема решение задания, като брои на пръсти, възприема по-добре. Използването на ръцете е тласък за асимилиране и по-лесно справяне с математиката, потвърди ново изследване.

Въпреки това не са доста родителите, които насърчават сходно държание. Често те карат децата да считат на разум, тъй като се опасяват, че няма да се научат да събират и изваждат.

Австралийски учени потвърдиха, че опцията да се работи с ръце, познаването и назоваването на пръстите, е директно обвързвано с работата на мозъка. И, когато би трябвало да се реши дадена задача, в мозъка се засилва зона, която дава отговор непосредствено за ръководството на ръцете.

Учени от университета в Сидни създали опит като анализирали работата на мозъка на 39 деца на възраст от 8-13 години. Децата трябвало да вземат решение задания с умножение. И се оказало, че броенето на пръсти доста им пособие. И тези, които употребявали пръстите си, решавали дилемите както по алгебра, по този начин и по геометрия по-бързо и елементарно.

Според учените елементарни нововъведения в образователния развой, могат да покачат триумфа на хлапетата. Като да вземем за пример учителите да разрешат да се счита на пръсти, както едно време в учебните заведения.

Източник:

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР