И в Югозападна България днес разчистваха щетите от вчерашната буря.

...
И в Югозападна България днес разчистваха щетите от вчерашната буря.
Коментари Харесай

Десетки паднали дървета и съборени покриви след бурята в Гоце Делчев

И в Югозападна България през днешния ден разчистваха вредите от вчерашната стихия. Ураганният вятър, който се изви в Гоце Делчев събори близо 50 дървета. На места електричеството беше прекратено поради скъсани електропроводи. Няма потърпевши хора.

Бурята в Гоце Делчев бушува към час. Успява да повали десетки дървета като някои от тях безусловно са изкоренени. Засегнати са и десетки покриви на къщи.

" Еми покривите, керемидите са изпадали, най-много това - който му е покрива негоден, ще би трябвало нови керемиди, средства - хората нямат пари. Трудно ще е. ", тревожи се Любка.

" То беше нещо неописуемо, контейнерите вървяха сами по улиците, такова нещо за пръв път виждаме, само че въпреки всичко, популярност на Бога ще кажем - мина. ", споделя Диана Никодимова.

„ Има обърнати фотоволтаични панели, има паднали саксии и керемиди на доста места. Но от нощес се работи дружно с пожарната, с нашата спешни група, както и с електроразпределителното сдружение по възобновяване на вредите.„, съобщи Владимир Москов, кмет на община Гоце Делчев.

Градският парк е най мощно потърпевш. Там изкоренените дървета са близо 20, като някои от тях са на повече от 100 години.

„ 70 годишен съм към този момент, не помня такава стихия да е имало. Това е потрошок, по този начин да се каже, толкоз потрошени дървета не сме виждали, тъпо за хубавия парк, че ни разсипа парка. ", ядосва се Малин Шарланджиев.

Часове след опустошителната естествена буря двойка младоженци чакаха своето празненство в парка.

" Притеснени бяхме, само че въпреки всичко в този момент е слънчево, хубаво времето. Тука ще почистят хората, всичко ще е идеално и сме подготвени за празненството. ", уверен е Мирослав Мисирков, жених.

През целия ден екипи на Гражданска отбрана и общински служащи разчистваха града от паднали дървета и клони.

Десислава Малинова/ Методи Стоилков
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР