И в Гърция започват да се ваксинират от днес. Сред

...
И в Гърция започват да се ваксинират от днес. Сред
Коментари Харесай

Ваксинацията срещу COVID-19 стартира и в други европейски държави

И в Гърция стартират да се имунизират от през днешния ден. Сред първите 100 души са президентът, министър председателят и водачът на опозицията. „ Коледа на свободата “. Така гърците нарекоха акцията по имунизирането.
9750 са имунизациите, пристигнали в Гърция. Те се охраняват от общо 3500 полицейски чиновници, хеликоптери и дронове в центровете за имунизация 24 часа в денонощието. Ваксинацията започва в 5 лечебни заведения в Атика тъкмо в 13 часа.
Сред първите имунизирани ще бъдат и 29-годишна здравна сестра, както и мъж от дом за възрастни хора.
В началото на новата седмица имунизациите ще бъдат изпратени и до други региони в Гърция. Ваксинирането на медицински личен състав ще стартира публично на 29 декември.
Гръцкото държавно управление сътвори електронна платформа, в която всеки жител, в това число и българите, които законно обитават в южната ни съседка и имат здравен номер, могат да заявят желанието си за имунизиране. След това те ще получат известие на телефона си с мястото, датата и часа на имунизацията. Записване за имунизация може да се направи и в аптеките.
Въпреки намалелия брой на инфектираните от ковид в страната, държавното управление не възнамерява да отстрани карантината и да разхлаби ограниченията. Проучване сочи, че към 40% от гърците ще се имунизират.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР