И този месец медицинска лаборатория предлага на своите пациенти

...
И този месец медицинска лаборатория  предлага на своите пациенти
Коментари Харесай

Профилактичните кампании на лаборатория „ЛИНА” продължават и през август

И този месец здравна лаборатория „ ” предлага на своите пациенти специфични профилактични пакети. Те важат в независимите ѝ филиали в област Варна. За проучванията, включени в тях, тях НE се изискват авансово записване или направление от доктор. 

Таксата венепункция и транспортна среда е 2 лева

 

Профилактични акции - август 2022

Разширено  проучване на кръв (37 показателя) на понижена цена от 76.50 лева.  на  33.00 лева

Ако сте решили да направите  профилактични проучвания, то предлагаме Ви да започнете с този пакет. Той включва цялостна кръвна картина с 16 индикатора + кръвна захар, урея, креатинин, пикочна киселина, холестерол, HDL-холестерол, LDL-холестерол, VLDL-холестерол, триглицериди, общ белтък, албумин, билирубин-общ, билирубин-директен, алкална фосфатаза (АФ), гамаглутамилтрансфераза (ГГТ), калий, натрий, хлориди, калций, фосфор и теста SARS-CoV-2 TrimericS IgG количествен. Това проучване дава информация за общото положение на организма и за това дали все още имате защитни антитела против COVID-19. 

Препоръчително е анализите да се вършат заран на гладно.

Витамини и микроелементи  на понижена цена от 53.00 лева на 38.00 лева

Специална композиция от Витамин B12, Витамин D (25- хидроксивитамин D), желязо (Fe) и  магнезий (Mg), която е подобаваща за всички, които мислят, че страдат от анемия или възнамеряват да одобряват витамини.

Добре е най-малко 20 дни преди проучванията тези витамини да не са одобрявани под формата на лекарства или хранителни добавки.

HОМА index  ( и ндекс инсулинова резистентност) на понижена цена от 23.00 лева . на 17.00 лева

HOMA показателят се употребява за количествена оценка на инсулиновата устойчивост, изразяваща се в понижена сензитивност на клетките към действието на инсулина. Това води до затруднено постъпване на глюкозата в тях, увеличаващо риска от развиване на диабет. Изчислява се въз основата на измерените стойности  на кръвна захар и инсулин заран, след най-малко 8-часова хранителна пауза. Този  индикатор се употребява и като спомагателен диагностичен аршин за оценка на метаболитния синдром, представляващ комплекс от метаболитни и хормонални нарушавания, водещи до развиването на захарен диабет вид 2, сърдечно-съдови болести, атеросклероза, стеатоза на черния дроб, поликистозен овариален синдром и други нарушавания вследствие на развиването на инсулинова устойчивост.

За проучването се взема венозна кръв.

Скрининг на щитовидна жлеза ( TSH + FT4 ) на понижена цена от  24.00 лева . на 12.00 лева

Лаборатория „ ЛИНА ” постоянно включва тези проучвания в месечните си акции, защото е целесъобразно профилактиката  на щитовидната жлеза да е  най-малко 2 пъти в в годината. До края на август „ ЛИНА ” предлага композиция от тироид-стимулиращ хормон (TSH) и свободен тироксин (FT4), която оказва помощ в оценката  на функционалността на щитовидната жлеза.

Добре е проучванията да се вършат заран на гладно и преди приема на кафе и питиета, съдържащи кофеин.

Полов хормон по желание от: LH, FSH, Progesterone, Testosterone, Estradiol, Prolactin       всеки на понижена самостоятелна цена от 14 лева на 10 лева   Пациентите могат да изберат един или да ги комбинират.

Тези разбори са подобаващи при проблеми с менструалния цикъл, при подготовка за ин витро процедура или обмисляне на бременност. Част от хормоните се изследват в тъкмо избран ден от месечния цикъл при дамите. LH, FSH и Estradiol се изследват от 3-ти до 5-и ден от менструалния цикъл, а Progesterone - в 21-ви - 22-ри ден от цикъла. Определянето на Testosterone е добре да става заран до 11 ч., когато равнищата му са най-високи.

Употребата на глюкокортикоидни препарати, някои антибиотици, естроген съдържащи лекарства или хранителни добавки, могат да повлияят резултатите за някои полови хормони.

 

DNA Chlamydia Trachomatis на понижена цена от 35.00 лева на 25.00 лева

Профилактичното проучване за хламидия е единственият сигурен метод инфекцията да се открие в точния момент. Предимството на Real time PCR методът е, че разрешава детекция на Хламидия трахоматис (Chlamydia Trachomatis) в огромно многообразие от биологични проби: за дамите - цервикален секрет или урина, а за мъжете - уретрален секрет, урина, еякулат, натривка от гланса. Резултатите са подготвени до 3 работни дни.

Повече за този тип зараза

Бактериалните инфекции, породени от Хламидия трахоматис, са измежду най-честите полово излъчени болести. Широкото разпространяване и затрудненията, които предизвиква хламидията, дефинира потребността от нейното навреме диагностициране и лекуване.

Хламидийната зараза е известна като тиха болест, тъй като доста от засегнатите нямат признаци. При съществуване на такива, те се появяват 4 до 20 дни след контакта. Най-често включват: вагинално/ уретрално течение, парене при уриниране, болежка или кървене. Ако не се лекува, хламидийната зараза може да докара до съществени репродуктивни или други здравословни проблеми, като стерилитет, извънматочна бременност, инфектиране на простата и други

DNA   HPV гeнотипиране (високорискови типове)  на понижена цена от 85.00 лева.        на  65.00 лева

ДНК тест за HPV се предлага като скрининг за рак на маточната шийка при всички дами над 30-годишна възраст. При по-млади дами пробата се предлага при резултат от цитонамазка, посочващ подозрение за зараза с човешки папиломен вирус.

ДНК пробата обгръща видовете HPV, които се откриват при 90% от цервикалните карциноми: 16, 18, 31, 33, 35, 39, 45, 51, 52, 56,  58, 59. Пробата за него се взема от шийката на матката от доктор акушер- гинеколог. Резултатите са подготвени до 3 работни дни.

Какво би трябвало да знаем за HPV

Това е широкоразпространен вирус и визира кожата и лигавиците на човешкото тяло. Съществуват над 150 вида, като 40 от тях се предават по сексуален път. Доказано е,  че част от тях имат онкогенен капацитет – така наречен високорискови HPV и водят до развиването на рак на маточната шийка. Oколо 80% от дамите се заразяват с HPV през сексуалноактивния си живот. Инфекцията най-често протича безсимптомно и не предизвиква клинични проблеми. В към 20% от случаите HPV се задържа в клетките на маточната лигавица и може да докара до рак на маточната шийка.

ДНК анализът разрешава откриването на HPV в доста ранен стадий от заразяването и доста преди забелязването на цитологични промени в цитонамазката. Това прави HPV ДНК теста уникален ранен прогностичен маркер за рак на маточната шийка, като в това време спомага  за установяване на лечебния метод.

Коронавирус COVID-19 PCR (SARS-CoV-2 RNA) на понижена цена от 80.00 лева.  на             60.00 лева

Генетичното проучване посредством real-time PCR е считано за златен стандарт за разкриване на ковид (SARS-CoV-2). Благодарение на него непосредствено се потвърждава съществуването на РНК (рибонуклеинова киселина) на вируса в материали от дихателната система. PCR пробата е подходящ  при:

 

·         Съмнения за заразяване с COVID-19 след контакт с заболели,

·         Симптоми като кашлица, висока температура, главоболие и общо неразположение,

·         Необходимост от документ за пътешестване с годност 72 часа.

 

Европейският дигитален документ за COVID-19 е на британски език и се издава на всички пациенти, които имат негативен резултат от теста.

Пробата за проучването се взема от назофаринкса чрез тъничък, предопределен за задачата тампон. Резултатите са подготвени в границите на деня или при по-късно взети проби -  на идващия ден.

Коронавирус a нтиген (COVID-19 A g) на понижена цена от 15.00 лева на 10.00 лева

Бърз тест, който открива съществуването на вирусен антиген в назофарингеалния секрет на човек. Резултатът се показва като позитивен или негативен.

Антигенният тест се употребява със същата цел като PCR теста, само че се прави по различен способ и резултатът от него е подготвен по-бързо - до 2 часа след вземането на тестът. При негативен резултат пациентите получават европейски дигитален документ за COVID-19 със период на годност 48 часа. 

Медицинска лаборатория „ ” е първата в страната, която вкара месечни профилактични акции с грижа за пациента. Те важат във всеки от независимите ѝ филиали. Таксата  венепункция и транспортна среда е 2 лева

 

 

 

* обява

 

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР