И тази година водите около датските Фарьорски острови стана кърваво

...
И тази година водите около датските Фарьорски острови стана кърваво
Коментари Харесай

Стотици китове и делфини загинаха на Фарьорските острови

И тази година водите към датските Фарьорски острови стана кърваво алена по време на годишния лов на китове и делфини това лято. 2017 може да е една от най-кървавите години за китове и делфини на островите за последните две десетилетия, написа nauka.offnews.bg.

Организацията Sea Shepherd Global скрито документира обичайния лов "grindadrap " сред юли и септември тази година и пусна серия от фотоси. Според нея минимум 1203 пилотни кита (или гринда) и 488 делфина са били убити по време на 24 обособени ловни акции през лятото на 2017 година, което я прави една от най-кървавите години от средата на 1990-те години.

Всяка година локалната общественост на Фарьорските острови се качва на дребни лодки, с цел да се приближи до групи от китове и делфини, видяни наоколо до сушата. С помощта на куки, въжета и ножове ловците стартират да изтикват китоподобните до крайбрежията и плитките заливи. След това прекъсват гръбначния мозък на животните благодарение на обичайните китоловни ножове.

"Ловците по-късно започнаха да товарят някои от делфините на камиони, вземаха и китови опашки, до момента в който червата се изсипваха ", споделя един очевидец в профила си. "Започнаха да колят останалите делфини. Един ловджия означи какви късметлии сме да бъдем очевидци на това като чужденци ".

Фарьорските острови са датски архипелаг от вулканични острови сред Исландия и Норвегия в Северния Атлантически океан. Първият документиран тук "grindadrap " е от 1584 година Наред с обезпечаването на храна за общността, точно поради традицията grindadrap продължава макар спорните усеща, които буди всяка година.

Пилотните китове, един от типовете, обект на лова, са вписани в Конвенцията за запазване на европейската дива природа и естествените местообитания, което значи, че клането е неразрешено в границите на Европейския съюз, само че това не се отнася за Фарьорските острови. Видът и сега не се контролира от Международната комисия по китолов.

Sea Shepherd Global скрито документира лова тази година и означи, че ловът "премина изцяло неусетен от държавното управление на Фарьорските острови " Правителството на Фарьорските острови се пробва да отбрани лова.

В изказване за Fox News, локалната власт съобщи: "Уловът се разпределя в огромна степен без продан на пари сред участниците и жителите на локалния регион, където са разтоварени. Всеки кит дава на общностите няколкостотин кг месо и китова мехлем - месо, които другояче трябваше да внесем от чужбина ".

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР