И тази година пуснаха на промоция бои за яйца, показа

...
И тази година пуснаха на промоция бои за яйца, показа
Коментари Харесай

Забравете за боите с Е-та. Ето как да оцветите яйцата за Великден

И тази година пуснаха на промоция бои за яйца, сподели информация на Novini.bg измежду търговски обекти. Практиката обичайно се ползва за привличане на повече клиенти, като продуктите са в период на валидност.

В духа на идните празници магазините са заредени от рано със стоката, която е най-лесният вид за боядисване на перашките. Цените варира от 1 лев до 2.50 лв..

Разнообразието при продукта е огромно, само че част от средствата за оцветяване са цялостни с Е-та. И до момента в който индустриалните бои през днешния ден са на крачка разстояние, то нашите баби не са разполагали с сходен подбор, а са се доверявали на домашно приготвени бои.

Удобен и сполучлив вид за феновете за екологичния метод на живот е потреблението на естествени средства за оцветяване на яйцата за празника.

Така оранжевата багра се получава от люспите на най-обикновен кромид лук, до момента в който жълтата боя става след потреблението на куркума на прахуляк. Червеното цвекло от своя страна дава кондензиран червен цвят, за който може да се употребява и корен от борш.

Копривата и магданозът са вид за извличане на зелена багра, до момента в който боята става синя след приложимост на цветно зеле. Лилавият цвят е резултат от арония или боровинки, а кафявото се получава най-добре от кафе.

Експертите обаче поучават преди да стартира боядисването с естествени техники, яйцето да се избърше с забрадка, напоена с оцет. Така багрите ще станат по-наситени, тъй като черупката ще всмуква по-лесно цвета.

Според експерти с изключение на по-здравословно, боядисването на великденските яйца с екопродукти е и по-лесно и несъмнено.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР