И тази година отборът по математика на 125 СУ Боян

...
И тази година отборът по математика на 125 СУ Боян
Коментари Харесай

Отново медали за учениците на 125 СУ Боян Пенев“ от Международното състезание по математика за купата на По Льонг Кук в Хонг Конг.



И тази година тимът по математика на 125 СУ „ Боян Пенев “ се показа чудесно на математическото съревнование за купата на По Льонг Кук в Хонг Конг. В самостоятелното съревнование, в което участваха 128 възпитаници от целия свят, Ивайла Радкова и Симеон Дойчинов заеха трето място и завоюваха бронзови медали. В отборната конкуренция тимът на учебното заведение попадна в най-силната група с реализиран втори резултат - 9 от 10 точки. Даниел Иванов, Георги Пашалиев, Ивайла Радкова и Симеон Дойчинов получиха бронзови медали и купа Merit.
Световното съревнование по математика за средношколци до 14 години PMWC се провежда от фондация „ По Льонг Кук “ – една от най-големите благотворителни организации в Хонг Конг, и The Education University, като тимовете вземат участие в него по персонална покана на уредниците.

„ И тази година конкуренцията беше оспорвана, а дилемите – по-трудни от миналогодишните, само че нашите възпитаници още веднъж демонстрираха, че с изключение на познания, имат и мощен екипен дух. Гордеем се с тях и имаме вяра, че ще се показват ослепително и на идните до края на годинaта надпревари “, споделиха ръководителите на тима Мадлен Христова и Юлия Душкова.

По-рано този месец 125 СУ „ Боян Пенев “ взе участие с два тима и на Международното математическо съревнование BIMC 2018 в гр. Бургас, в което се показаха 167 тима от 30 страни. Отборът на учебното заведение за възпитаници до 7 клас завоюва следните награди: Тодор Недев, Виктор Попдончев и Димитър Лазаров - награди Merit. В отборната конкуренция тимът, в който взе участие и Павел Шияков, взе сребърни медали и купа за първи подгласници. Отборът за възпитаници до 9 клас беше показан от осмокласницитеАнгел Райчев - сребърен орден, Мартин Димитров и Димитър Русев - бронзови медали, и Борислав Стоянов - премия Merit. В отборната конкуренция тимът завоюва бронзови медали и купа за втори подгласници.

Може да намерите повече информация за 125 СУ „ Боян Пенев “ на адреси www.sou125.comи www.facebook.com/125sou.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР