И тази година Младежки дом - Сливен провежда Ден на

...
И тази година Младежки дом - Сливен провежда Ден на
Коментари Харесай

Ученици поеха управлението на Община Сливен за един ден

И тази година Младежки дом - Сливен организира Ден на младежкото самоуправление. Ученици от сливенски учебни заведения поеха ръководството на Общината за един ден. Това оповестиха от пресцентъра на Община Сливен. Така през днешния ден десетокласничката Маргарита Стоянова от ППМГ „ Добри Чинтулов “ седна на кметския стол и беше посрещната от кмета Стефан Радев.

„ Радвам се, че младежите се интересуват от работата на институциите, от това по какъв начин действа ръководството. В последна сметка те са тези, които се приготвят и идват след нас. Колкото по-рано има такива усещания, толкоз по-добре “, сподели Радев, предавайки щафетата на ученичката.

„ За мен е чест да застана на кметския стол. Искам да видя нещо ново – какво работи кметът на една община, каква е работата в общинската администрация “, изясни за какво е приела предизвикването Маргарита Стоянова.

Заместник-кметовете Пепа Чиликова, Румен Иванов и Стоян Марков също имат свои заместници. Тома Стефанов от ПГПЗЕ „ Захарий Стоянов “ стана зам.-кмет по филантропичните действия, Мариян Желязков от ППМГ „ Добри Чинтулов “ – зам.-кмет, отговарящ за финансите и Георги Ганчев от ПГХТ „ Акад. Неделчо Неделчев “ – зам.-кмет по икономическото развиване. Секретарят Валя Радева отстъпи мястото си на Иван Георгиев от ПГПЗЕ „ Захарий Стоянов “.

Мястото на ръководителя на Общинския съвет Димитър Митев беше поето от Даниела Стоева от ППМГ „ Добри Чинтулов “. Самият той й даде обещание, че на всеки брифинг на управлението на локалния парламент, тя ще бъде канена, с цел да може да споделя пред медиите за дейностите на Младежки дом - Сливен.

Денят на самоуправлението разрешава на младежите да покажат своите лидерски качества, организаторски умения, разпоредителност и самоконтрол. Управляващите им дават опция да обогатят своя обществен опит, да потвърдят, че са знаещи, можещи, изпълнени с сила и реформаторски дух.

Инициативата е по план „ Младежи за неприкритост и съпричастност “, финансиран по стратегия „ Еразъм “ на Европейски Съюз. В нея тази година вземат участие и доброволци от Грузия и Испания.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР