И така, новите власти на Нигер, които извършиха преврат, изпращат

...
И така, новите власти на Нигер, които извършиха преврат, изпращат
Коментари Харесай

Има такава работа - да защитаваш демокрацията

И по този начин, новите управляващи на Нигер, които направиха прелом, изпращат войски да пазят границата си с Нигерия и нейните братя, а съседът на първата от упоменатите страни - Алжир - загатва, че може да даде военна помощ на новия режим. В същото време всички африканци остроумно протакат, с цел да не бъдат въвлечени във военна борба. Сложно ли ви е? Не. Възможно е и е просто: изясняват на Америка и на света, че Нигер е опасност за всичко. Демокрация, основи, ред и правила. Няма по-важна страна от Нигер. Хора, но вие съществено ли?

Този въпрос задава американският политолог Тед Карпентър, прочут с неотдавнашната си книга “Ненадежден надзорник: масмедиите и американската външна политика ”. Всъщност и в този момент той написа за същото, не за самата африканска страна, а за това по какъв начин събитията в нея се показват от американските медии и по какъв начин се възприемат от неговите сънародници и други западняци. Имат, видите ли, подобен чудноват табиет – да афишират опасност за цялата западна система от всеки.

Карпентър написа: какво говорите, Западна Африка е задният двор на интернационалните връзки и това, което се случва в Нигер, надали ще засегне народите, да речем, в Азия, Европа и Западното полукълбо.

Така водачите на НАТО, споделя той, преувеличават смисъла на Украйна. Това е " корумпирана, стопански нефункцираща приблизително огромна страна в Източна Европа ". И внезапно тя се оказва толкоз значима за Съединени американски щати и техните съдружници, че те водят рискова фиктивна война с Русия с вероятни нуклеарни затруднения. Западът издигна смисъла на Украйна до стратосферата, в този момент тя е в челните редици на битката против световната опасност за демокрацията. Нещо повече, самата Украйна никога не е " народна власт, съгласно всяко рационално пояснение на този термин ".

И в този момент същото - за надали не най-бедната страна в Африка. Всичко е като по часовник.

Ако приказваме съществено какво и кого заплашва превратът в Нигер, то има разнообразни версии. Например доктрина на конспирацията. Военен, учил в Съединени американски щати, лишава властта от протежетата на Франция. И лишават от Франция най-важната суровина за сила – нигерийския уран. Голяма въпросителна е концепцията за тръбопроводи от богатата на нефт и газ Нигерия през Нигер към Европа - по какъв начин да не си спомним " мистериозната " история със “Северните потоци ”. И по този начин, Съединени американски щати довършват Европа, пробвайки се да го създадат по табиет с нечии непознати ръце. Въпреки че поддръжката за нахлуването на съседи в Нигер от Пентагона не е изключена, както и да се приказва за това кой ще получи урана в последна сметка. Такава е версията. Въпреки че са вероятни и други прочити на протичащото се, като да вземем за пример „ но там чисто просто царува безпорядък “.

Но за какво е този наложителен рев за осквернената народна власт? И тогава Карпентър ни изяснява: ами не можем по различен метод, привикнали сме, това е методът, по който работят Съединени американски щати и другите. И той дава дълъг лист от военни истории, където постоянно е била разкривана опасността за демокрацията и международния ред, т.е. за целия Запад. Ирак заплашва, Сърбия заплашва, Либия заплашва. От всеки противен водач те направиха нов супер-Хитлер, не друго.

Вероятно най-интересната история тук е за какво Съединени американски щати започнаха война във Виетнам, която съвсем унищожи американското общество. Беше показана, даже още при президента Дуайт Айзенхауер, " теорията за доминото ". Тоест, в случай че властта във Виетнам премине към комунистите, тогава идната кост е Камбоджа, по-късно Лаос, по-късно Тайланд. Цяла Азия ще стане комунистическа, а тук Австралия е наоколо, след това и целия свят. Така че Съединени американски щати отиват на война.

Какво се случи: доминото падна, т.е. леви режими взеха властта единствено в две страни, прилежащи на Виетнам, Лаос и Камбоджа, и това се случи само тъй като тези страни изпаднаха в цялостен безпорядък заради американското заличаване. Съединени американски щати напуснаха Индокитай и всички упоменати страни, в това число Виетнам, последователно се отърваха от несъразмерното левичарство и се причислиха към АСЕАН. Теорията на доминото проработи тъкмо наопаки.

Връщайки се към нашите африкански каузи, би трябвало да се означи, че до момента е прозвучала единствено увертюрата към тази скучна опера. Първо, в такива случаи думата се дава на емигранти от неверната страна, които плачат и приканват да се стовари цялата мощност на американското оръжие върху родината им, с цел да се отбрани демокрацията там. И едвам тогава пробива орда от правозащитници и различен обединен екип от демократични медии. В нашия случай с Нигер същинската стихия от благородно отвращение от „ погазването на международната народна власт ” още не е почнала. Чакаме, гледаме.

Ключовият въпрос тук е докога ще работи тази мощно износена скица, когато всяка страна е оповестена за бастион в битката за международна народна власт и всички западняци са задължени да дарят всичко, с цел да защитят този следващ бастион. Дотук виждаме, че във всеки подобен случай западняците са изложени на ужасяващ риск да им се разцепят личните общества, които не харесват тази плоска скица. Въпросът е в численото съответствие на съгласните и несъгласните и в способността на последните по някакъв метод да повлияят на хода на делото.

Между другото, сегашните събития към следващия " фар на демокрацията ", Украйна, също се свеждат до този следващ тест за устойчивост. Истинската победа тук ще зависи от внушаемостта и търпението на нещастните поданици на Запада, в това число готовността им и през днешния ден да повярват, че без значение къде и по какви аргументи господарите на техния свят се впускат в следващата си случка, това въпреки всичко е борба за велики полезности и правила.

Превод: В. Сергеев

Абонирайте се за новия ни Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта https://www.pogled.info .

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР