И служебното правителство вече разбра, че Газпром е несигурен доставчик, заяви

...
И служебното правителство вече разбра, че Газпром е несигурен доставчик, заяви
Коментари Харесай

Александър Николов: И служебният кабинет вече разбра какво е `Газпром` - Политика

" И служебното държавно управление към този момент разбра, че " Газпром " е нерешителен снабдител ", заяви пред БНР някогашният министър на енергетиката Александър Николов.


По думите му в случай че се възобновят преговори  с " Гарзпром ", то за страната ще има тежки  последствия:

" Ако някой е имал предпочитание да поеме опасности за България и за българска компания, в размер и мащаб, който е неприемлив, дано сложат подписите на всички документи, които са изисквани, и да продължат да работят както намерят за добре. "

Николов съобщи още, че е позволена неточност при отхвърли на държавното управление на Гълъб Донев за закупи останалите шест танкера с полутечен газ:

" Когато договорихме първите два танкера, те бяха осъществени като разтоварване в границите на две седмици. Това, което бяхме създали, е до края на месец октомври всичко д е подсигурено, оставаха ноември и декември. Служебното държавно управление споделя, че се е договорило с Турция за един слот, ние бяхме оставили един. Лесно 1+1 щеше да даде 2. Декември се организират търгове, потенциалът на Ревитуса също се усили, и елементарно можеше тогава да се осъществя и третото карго. Останалите 4 карга щяха да са алтернатива по какъв начин да работи България от януари нататък ", изясни някогашният министър на енергетиката. "

Той колентира и " заиграването на служебния кабинет със страховете на хората ":

" България няма да бъде нито на студено, нито на мрачно ", безапелационен е някогашният министър.

Думите му са в отговор на следващия апокалиптичен сюжет, който през днешния ден пристигна от представителя на кабинета Антон Кутев:

Николов прикани " енергетиката да е надалеч от всевъзможни политически боричкания ", както и че " в случай че някой желае да употребява тематиката " енергетика " за предизборна акция, това е извънредно неверно и доста нездравословно за обществото. Това демонстрира културата на хората, които го практикуват ".

" Европейски Съюз към момента не желае да признае, че енергийната рецесия е в по-голяма степен функционалност на енергийната политика на Европа през последните 10 години, в сравнение с от войната в Украйна. Войната единствено катализира някои от резултатите ", добави той, намеквайщи за обвързаностите на Германия с съветския газ.

Според него ограниченията на Европейски Съюз са " добре опаковани обещания за средства, които надали ще могат да решат това, което към момента се случва вследствие на политиката на Европа ". Той акцентира, че преимущество на България е и това, че производството на електрическа енергия въобще не зависи от природен газ.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР