И президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган взе отношение по

...
И президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган взе отношение по
Коментари Харесай

Президентът на Турция коментира расисткия скандал на мача ПСЖ - Башакшехир

И президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган взе отношение по снощния скандал, в който румънски арбитър обиди на расистка основа треньор от щаба на Истанбул Башакшехир. Както е известно, срещата беше прекъсната в 14-ата минута при резултат 0:0, откакто Пиер Вебо е чул четвъртия арбитър Себастиан Колцеску да употребява думата негро по негов адрес.

Ердоган изрази вяра, че Европейската футболна асоциация (УЕФА) ще вземе нужните ограничения и ще накаже румънеца.

" Осъждам расистките изявления, направени във връзка с Пиер Вебо, един от членовете на спортно-техническия екип на Башакшехир. Вярвам, че УЕФА ще предприеме нужните ограничения. Ние се изправяме против расизма без никакво съмнение и изцяло изрично. Това се отнася за спорта, само че и за другите сфери на живота”, написа турският държавен глава в своята страница в “Туитър”.

Temsilcimiz Baakehir’in teknik ekibinden Pierre Webo'ya kar sarf edilen rkç sözleri iddetle knyor, UEFA tarafndan gereken admlarn atlacana inanyorum.

Sporda ve hayatn tüm alanlarnda rkçla ve ayrmcla kaytsz artsz karyz.
— Recep Tayyip Erdoan (@RTErdogan) Както е известно, мачът беше преустановен, откакто Демба Ба от състава на гостите прикани съотборниците му да изоставен и те излязоха от игрището. В знак на взаимност и тези на Пари Сен Жермен също си потеглиха.

Румънската съдийска бригада отпред с Овидиу Хацеган е отстранена и през днешния ден срещата ще се доиграе с рефери от Нидерландия отпред с Дани Макели.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР