И през неделната сутрин на втория ден от националния шампионат

...
И през неделната сутрин на втория ден от националния шампионат
Коментари Харесай

Три титли за Пламена Миткова от националното до 16 г.

И през неделната заран на втория ден от националния шампионат за момчета и девойки под 16 години страстите и пристрастеностите измежду най-малките нито за момент не стихнаха. Горещото време и безпощадното слънце не бяха спънка за най-достойните и всеки от тях взе своето.

Пловдивчанката Пламена Миткова бе най ярката звезда на националния шампионат под 16 години, който се вреведе на стадион " Васил Левски " в София. Пламена е номер 1 освен поради трите златни медала,но и поради обещаващите достижения, с които девойката ги завоюва. След златото в събота на скок височина (1.65), през днешния ден Миткова впечатли с елегантните си опити и в скока на дължина. Тя си направи персонално (5.74), скачайки го в петия си опит.

Веднага по-късно Пламена трябваше да притича на инспекция и за щафетата 4х100 м. Миткова пропусна шестия си опит, с цел да помогне на съотборничките си Александра Коларова, Маргарита Василева и Евгения Ангелова. Квартетът на Локомотив-Пловдив от първа пътека в първата от трите серии сграбчи успеха с 51.31 секунди.

Въобще треньорът Ивайло Русенов остана удовлетворен от медалите Пламена, само че и сериозен към бъдещето на Миткова. Той сигурно прелестно осъзнава, че изключителният гений на някогашната гимнастичка Миткова не би трябвало да се похабява с ненужно и ранно форсиране.

Твърде оспорвано протече финалът на 200 м при девойките. Дори и фотографията на фотофиниша не съумя да раздели пловдивчанката Веселина Димитрова (тр. Лидия Гушева) и благоевградчанката Венеса Ханджийска (тр. Йордан Янев). И на двете бе присъден идентичен резултат (26.24) при срещуположен вятър (-1.1 м в сек.). И надлежно всяка от тях получи златен орден!

Приключи още едно съревнование от календара на БФЛА за 2019 година. Очаква ни най-важното за вътрешния календар – националният шампионат за мъже и дами на 23 и 24 юли./bgathletic.com
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР