И през 2023 г. най-натоварена в миграционно отношение остана границата

...
И през 2023 г. най-натоварена в миграционно отношение остана границата
Коментари Харесай

Смиляна Нитова към МВР-министъра: Напрежението заради бежанския център в Харманли продължава

„ И през 2023 година най-натоварена в миграционно отношение остана границата ни с Р. Турция. Бежанският център в Харманли е най-големият център от свободен вид, наоколо до тази граница. По данни на медиите потенциалът на този център е над 2 хиляди души. Там режимът е свободен. Така, настанените бежанци могат свободно да се движат из всяка точка на града, в това число и на външни адреси. Из града се движат и огромни групи бежанци с неразбираем генезис, които имат и хладно оръжие. Имало е такива произшествия и това основава напрежение и безпокойствие у жителите на Харманли, у родителите - за сигурността децата им ”. 
Това съобщи националният представител от „ Българска социалистическа партия за България ” Смиляна Нитова и се обърна с парламентарен въпрос към министъра на Вътрешните работи Калин Стоянов: 
„ Какъв е потенциала на бежанския център в Харманли? Колко бежанци има настанени там и осведомен ли сте с непрекъснатите митинги на жителите с този център? При възможна бежанска вълна ще се настаняват ли още такива бежанци и какъв брой? ”
В последвала имитация Смиляна Нитова сложи още един път казуса: „ Един от въпросите ми, неслучайно беше, осведомен ли сте с непрекъснатите митинги на жителите. През последните години са извършени 22 такива митинга.  Създаден е Инициативен комитет от жители и работна група от съветници в Общински съвет във връзка на проблемите, подбудени от бежанския център ”.  
Народният представител от „ Българска социалистическа партия за България ” уточни след отговора на министъра, че увеличеното от Министерство на вътрешните работи полицейското наличие е добра мярка, само че тя не е задоволителна, с цел да вкара ред в този бежански център и да даде успокоение на жителите на Харманли. 
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР