И през 2018 г. варненци ще плащат такса смет 0,98

...
И през 2018 г. варненци ще плащат такса смет 0,98
Коментари Харесай

Такса смет догодина остава непроменена

И през 2018 година варненци ще заплащат такса боклук 0,98 промила върху данъчната оценка на парцелите си. Това е най-ниският размер в цялата страна и Варна от години държи водещото място, акцентира основният финансист на община Варна Стефка Господинова пред комисията по Благоустройство и комунални действия.

Общинските съветници одобриха план-сметката за чистотата на Варна, чиято макрорамка е 29 654 637 лева Постъпленията от такса боклук следващата година са планувани да бъдат 27,5 млн. лева, плюс планиран временен излишък от т.г. над 2,154 млн. лева

Най-голям ще е разходът за поддържане на чистотата на улици, площади, пешеходни зони, детските и спортни площадки, Морската градина – 9, 340 млн лева В това перо са планувани 1,2 млн. лева за зимно разчистване на улиците и още 30 хиляди лева за разчистване на сняг и лед по спирки и подлези.

За почистване на нерегламентирани сметища общината счита да похарчи 700 хиляди лева, още 1 млн. лева ще коства почистването на отводнителните канали и дерета, както и дъждовните шахти.

Второ по мярка е перото за сметосъбиране и сметоизвозване – 9,1 млн. лева То включва разноски за събиране на боклука от контейнерите и превозването им до завода за преправка в с. Езерово или до сметището в с. Въглен. Самата преправка на отпадъците в завода ще коства на общинския бюджет 8,5 млн. лева
Гинка Христова
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР